3-4 kişilik kakaolu pankek tarifi nasıl yapılır?

Çikolata tutkunları için hem göz alıcı hem de pratik bir kahvaltı seçeneği: kakao ile zenginleştirilmiş yumuşacık pankekler. Tereyağlı tavada nar gibi kızaran bu nefis atıştırmalık, ailenizle keyifli bir sabah sofrası kurmanız için tüm incelikleriyle hazır.

18 Kasım 2025

3-4 Kişilik Kakaolu Pankek Tarifi


Pratik ve lezzetli bir kahvaltı veya atıştırmalık için kakaolu pankekler harika bir seçenektir. İşte, 3-4 kişilik nefis kakaolu pankek tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  • Pişirmek için biraz tereyağı veya sıvı yağ

Üzeri İçin (İsteğe Bağlı):


  • Pudra şekeri
  • Çilek, muz gibi meyveler
  • Bal veya akçaağaç şurubu
  • Fındık veya fıstık ezmesi

Yapılışı:


  • Geniş bir kapta un, kakao, toz şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu eleyerek karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Başka bir kapta yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı çırpın.
  • Sıvı karışımı kuru karışıma yavaşça ekleyin ve pürüzsüz olana kadar spatula ile karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin, hafif topaklar kalabilir.
  • Teflon bir tavayı orta ateşte ısıtın ve üzerine az miktarda tereyağı veya sıvı yağ sürün.
  • Bir kepçe veya kaşık yardımıyla pankek karışımından tavaya dökün (yaklaşık 1/4 su bardağı kadar).
  • Pankekin üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında ve kenarları kuruduğunda, spatula ile ters çevirin.
  • Diğer tarafını da 1-2 dakika pişirin, altın rengi alana kadar kontrollü şekilde pişirin.
  • Pankekleri servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Pankek karışımını dinlendirirseniz daha kabarık olur, 5-10 dakika bekletebilirsiniz.
  • Çikolata parçaları ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Pişirme sırasında tavayı çok ısıtmayın, yanmaması için orta ateşte pişirin.
  • Servis sırasında üzerine bal, meyve veya fındık ezmesi ekleyerek sunum yapın.

Bu tarifle, yaklaşık 8-10 adet pankek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;