Kakaolu Serbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu şerbetli kurabiye, lezzetiyle damakları şenlendiren bir tatlıdır. Yumuşak ve ıslak yapısıyla özellikle misafirlerin gözdesi olan bu tarif, hem yapımı kolay hem de sunumda şık bir alternatiftir. Herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet!
Kakaolu Serbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
03 Eylül 2024

Kakaolu Şerbetli Kurabiye


Kakaolu şerbetli kurabiye, yiyenlerin büyük beğenisini kazanan ve tarif defterlerinin en gözde kurabiye çeşitlerinden biri olan bir tatlıdır. Bu kurabiyeye sadece şerbetli kurabiye demek, lezzetini hafife almak olur. İçinin yumuşacık kek kıvamında olması, ona browni kurabiye veya ıslak kurabiye adını da kazandırmıştır. Daha önce denemediyseniz, bu lezzetle bir an önce tanışmanızı tavsiye ederim. Özellikle kalabalık misafirleriniz olduğunda yapabileceğiniz ideal bir tariftir. İlk defa deneyenler için sürpriz bir tat olacaktır.

Gerekli Malzemeler


  • 3 yemek kaşığı kakao (25-30 gr kadar)
  • 125 gr tereyağı (Tereyağı yerine margarin de kullanılabilir)
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin


  • 2 çay bardağından bir yemek kaşığı kadar fazla toz şeker
  • 3 çay bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kakaolu Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyelerimizi tatlandırmak için, sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağımızdan öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakmalıyız. Su ve şekeri bir tencereye koyarak ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında, ocağı kısıp orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın. Ardından birkaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Eğer mümkünse ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Hamur için yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Unu azar azar ekleyerek, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da unun üzerine dökün. Yavaşça yoğurarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kakaolu kurabiyelerinizi kürdan yardımıyla piştiğinden emin olduktan sonra hemen soğuk şerbete batırıp çıkarın. Şerbette uzun süre bekletmeyin ki kurabiyeler dağılmasın. Her yerinin ıslandığından emin olduktan sonra hızlıca çıkarın. İlk bir iki tanesinin şerbeti nasıl çektiğini gözlemledikten sonra diğerlerini de ona göre ayarlayabilirsiniz.

Servis ve Süsleme

Şerbetlenen kurabiyelerinizi servis tabağına dizip üzerini isteğinize bağlı olarak süsleyebilirsiniz. Genellikle Hindistan cevizi kullanarak kurabiyelerin siyahına beyaz rengiyle görsellik kazandırabilirsiniz. Ayrıca fındık, fıstık, ceviz gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Tabağınızın üzerini kapatıp bir gece bekletirseniz kurabiyeleriniz yumuşacık ıslak kek gibi olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

Bu kurabiyeyi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Şerbetin iyice soğumuş olması önemlidir, aksi takdirde kurabiyeler dağılabilir. Ayrıca, kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz şerbete batırmak da önemlidir. Şerbeti fazla çeken kurabiyeler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Servis etmeden önce üzerini süslemek de hoş bir sunum sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Arınç 03 Ağustos 2024 Cumartesi

ޞerbetin tamamen soğuması gerektiğini söylüyor, aksi takdirde kurabiyelerin dağılabileceğini belirtiyor. Peki, şerbetin soğumadığını fark edersek, kurabiyeleri kurtarmak için ne yapmalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Arınç, şerbetin tamamen soğuması gerektiği doğru, aksi halde kurabiyeler dağılabilir. Ancak şerbetin soğumadığını fark ederseniz, kurabiyeleri kurtarmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. ޞerbeti Buzdolabına Koyun: ޞerbeti hızlıca soğutmak için bir kaba aktarıp buzdolabına koyabilirsiniz. Bu, soğuma sürecini hızlandırır.

2. Kurabiyeleri Bekletin: ޞerbet soğuyana kadar kurabiyeleri bekletin. Bu sürede kurabiyeler dağılmaz ve şerbet hazır olduğunda kullanabilirsiniz.

3. ޞerbeti Azar Azar Ekleyin: ޞerbet tam olarak soğumadıysa, kurabiyelere azar azar ekleyin. Bu, kurabiyelerin şerbeti daha kontrollü bir şekilde emmesini sağlar ve dağılmalarını önler.

Umarım bu öneriler kurabiyelerinizi kurtarmanıza yardımcı olur!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri
Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Toplar Kek Tarifi
Kakaolu Toplar Kek Tarifi
Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Çikolata Parçalı Kek Tarifi
Çikolata Parçalı Kek Tarifi