Kakaolu Serbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kakaolu Serbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Şerbetli Kurabiye

Kakaolu şerbetli kurabiye, yiyenlerin büyük beğenisini kazanan ve tarif defterlerinin en gözde kurabiye çeşitlerinden biri olan bir tatlıdır. Bu kurabiyeye sadece şerbetli kurabiye demek, lezzetini hafife almak olur. İçinin yumuşacık kek kıvamında olması, ona browni kurabiye veya ıslak kurabiye adını da kazandırmıştır. Daha önce denemediyseniz, bu lezzetle bir an önce tanışmanızı tavsiye ederim. Özellikle kalabalık misafirleriniz olduğunda yapabileceğiniz ideal bir tariftir. İlk defa deneyenler için sürpriz bir tat olacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kakao (25-30 gr kadar)
  • 125 gr tereyağı (Tereyağı yerine margarin de kullanılabilir)
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 2 çay bardağından bir yemek kaşığı kadar fazla toz şeker
  • 3 çay bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kakaolu Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyelerimizi tatlandırmak için, sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağımızdan öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakmalıyız. Su ve şekeri bir tencereye koyarak ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında, ocağı kısıp orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın. Ardından birkaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Eğer mümkünse ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

Hamur için yumurta ve şekeri karıştırma kabında iyice çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Unu azar azar ekleyerek, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da unun üzerine dökün. Yavaşça yoğurarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kakaolu kurabiyelerinizi kürdan yardımıyla piştiğinden emin olduktan sonra hemen soğuk şerbete batırıp çıkarın. Şerbette uzun süre bekletmeyin ki kurabiyeler dağılmasın. Her yerinin ıslandığından emin olduktan sonra hızlıca çıkarın. İlk bir iki tanesinin şerbeti nasıl çektiğini gözlemledikten sonra diğerlerini de ona göre ayarlayabilirsiniz.

Servis ve Süsleme

Şerbetlenen kurabiyelerinizi servis tabağına dizip üzerini isteğinize bağlı olarak süsleyebilirsiniz. Genellikle Hindistan cevizi kullanarak kurabiyelerin siyahına beyaz rengiyle görsellik kazandırabilirsiniz. Ayrıca fındık, fıstık, ceviz gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Tabağınızın üzerini kapatıp bir gece bekletirseniz kurabiyeleriniz yumuşacık ıslak kek gibi olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

Bu kurabiyeyi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Şerbetin iyice soğumuş olması önemlidir, aksi takdirde kurabiyeler dağılabilir. Ayrıca, kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz şerbete batırmak da önemlidir. Şerbeti fazla çeken kurabiyeler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Servis etmeden önce üzerini süslemek de hoş bir sunum sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri