Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu dondurma, şeker, kakao ve süt karıştırılarak elde edilen soğuk bir tatlıdır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olarak birçok kişinin severek ilk tercih ettikleri dondurmadır. Özellikle kakaonun tadı ve lezzeti sayesinde en çok tüketilen dondurma olmuştur. Kakaolu dondurma, 100 gramında yaklaşık 100-200 kalori içermektedir. İçeriğinde A vitamini, B vitaminleri, D vitamini, kalsiyum, yağ, protein ve fosfor gibi zengin besin öğeleri bulunmaktadır. Kakao, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde dondurma haricinde birçok alanda kullanılmaktadır. Dondurma artık her mevsimde hazır paketler halinde bulunmakta, yaz kış dondurma tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kakao, içerdiği kafein nedeniyle yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır ve antioksidanlar bakımından zengin oluşu yaşlanmayı geciktirmektedir. Kakao, kaynamış süt veya suya katılarak lezzetli bir içecek yapılır ve sevilerek tüketilir. Ev yapımı kakaolu dondurmanın lezzeti ise hazır dondurmalarla kıyaslanmayacak kadar güzel ve lezzetlidir. Kakaolu dondurmayı yapıp servise hazırlarken, üzerine çikolata parçacıkları ile süsleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Kakaolu Dondurma Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Kakaolu Dondurma Nasıl Yapılır?

Kakaolu dondurma yapmak için ilk olarak, derin bir tencereye bir adet yumurtanın sarısını koyun ve bir çırpıcı alet veya mikser ile çırpın. Daha sonra, tencereye kakao, toz şeker ve bir paket vanilin de ilave edin ve çırpma işlemine devam edin. Tüm malzemeler iyice karışınca mısır nişastasını da ekleyin. Ardından, çırpma işlemine devam ederek sütü yavaş yavaş malzemelere ekleyin. Tüm malzemeler iyice birbirine karışıp homojen bir kıvam elde edilince, tencereyi ocağa alın ve ocağın altını kısın. Kaynama işlemi başlayana dek yavaş yavaş karıştırın. Kakaolu dondurma kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. Hazırlanan dondurma soğuyana dek ara ara karıştırma işlemine devam edin. Kakaolu dondurma tam olarak soğuduktan sonra, ayrı bir çukur kap içerisine alarak dondurma kıvamını alması için buzlukta bekletin. Ara ara dondurmayı kontrol edin ve tam olarak sertleşene dek arada bir karıştırın. Sonrasında ise yaklaşık yarım saat daha buzlukta bekletin. Son olarak, buzluktan çıkartılan kakaolu dondurmayı servis tabaklarına alın ve üzerini isteğe göre süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ergin

21 Temmuz 2024 Pazar

Kakaolu dondurmanın kalorisini düşük tutmak için şeker yerine ne kullanabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ergin,

Kakaolu dondurmanın kalorisini düşük tutmak için şeker yerine stevia, eritritol veya xylitol gibi doğal tatlandırıcıları kullanabilirsin. Bu tatlandırıcılar, geleneksel şekere göre daha az kalori içerir ve genellikle kan şekerini olumsuz etkilemezler. Ayrıca, tatlandırıcıların dondurmanın tadını bozmadan aynı tatlılığı sağlayacağını göreceksin. Sağlıklı ve lezzetli dondurmalar yapman dileğiyle!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Haber Bülteni

Güncel

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri