Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu muffinler, hem lezzeti hem de sunumuyla evde misafirlerinizi etkilemenin harika bir yoludur. Pratik malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tatlı, aile ve arkadaşlarınızla keyifli anlar geçirmenizi sağlar. Tarif detaylarına göz atın!
Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri
04 Eylül 2024

Kakaolu Muffin


Hem görsel olarak hem de lezzet olarak evinizin vazgeçilmezi olabilecek kakaolu muffinleri, ailenize, misafirlerinize ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla kısa sürede hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Küçük, tatlı mı tatlı olan kakaolu muffinler, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek ve sizden mutlaka tarifi istenecektir.

Kakaolu Muffin Malzemeleri


  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao

Kakaolu Muffin Nasıl Yapılır?


İlk önce derin bir karıştırma kabı alıyoruz ve içerisine yumurtaları kırıyoruz. Yumurtaların üzerine şekeri ekliyoruz ve karışım köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında üzerine 1 su bardağı ılık suyu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımın üzerine vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz.

Muffin kalıplarını geniş bir tepsi üzerine açıp hazırlanan harcı eşit boyutlarda muffin kağıtlarına döküyoruz. Muffin kağıtlarının tam dolmaması gerekmektedir; yarısının dolması yeterli olacaktır çünkü kabaracaklardır. 175 derecede önceden ısınmış fırına kakaolu muffin kağıtları olan tepsiyi koyuyoruz ve kabarana kadar pişiriyoruz. İlk 10-15 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Daha sonrasında arada bir açılarak kontrol edilmelidir. Kürdan ile kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Hamur kürdana yapışmıyorsa kakaolu muffin pişmiştir. Piştiğinde fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra servis edebiliriz.

Ekstra İpuçları

  • Muffinlerin daha lezzetli olması için içerisine damla çikolata veya ceviz parçaları ekleyebilirsiniz.
  • Üzerini süslemek için pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosu kullanabilirsiniz.
  • Farklı tatlar denemek için kakaolu muffinlerin içerisine portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Muffinlerin daha kabarık ve yumuşak olması için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Kurre 04 Ağustos 2024 Pazar

Muffin kağıtlarının tam dolmaması gerektigini söylemişsiniz, bu kısımda tam olarak ne kadar doldurmalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Kurre, muffin kağıtlarını doldururken genellikle 2/3 oranında doldurmanız önerilir. Bu, muffinlerin kabarması için yeterli alan bırakırken, aynı zamanda taşma riskini de en aza indirir. Eğer kağıtları tamamen doldurursanız, muffinler pişerken kabaracak ve kağıtların dışına taşma ihtimali artacaktır. Bu nedenle, optimum sonuç için muffin kağıtlarını 2/3 oranında doldurmak en iyisidir. Ayrıca, muffinlerin iç malzemelerini eklemeden önce kağıtları bu seviyeye kadar doldurmayı unutmayın. Bu şekilde lezzetli ve düzgün görünümde muffinler elde edebilirsiniz.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Çikolata Parçalı Kek Tarifi
Çikolata Parçalı Kek Tarifi
Kakaolu Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri
Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri
Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri