Kakaolu Muffin Hem görsel olarak hem de lezzet olarak evinizin vazgeçilmezi olabilecek kakaolu muffinleri, ailenize, misafirlerinize ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla kısa sürede hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Küçük, tatlı mı tatlı olan kakaolu muffinler, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek ve sizden mutlaka tarifi istenecektir. Kakaolu Muffin Malzemeleri
Kakaolu Muffin Nasıl Yapılır? İlk önce derin bir karıştırma kabı alıyoruz ve içerisine yumurtaları kırıyoruz. Yumurtaların üzerine şekeri ekliyoruz ve karışım köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında üzerine 1 su bardağı ılık suyu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımın üzerine vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz. Muffin kalıplarını geniş bir tepsi üzerine açıp hazırlanan harcı eşit boyutlarda muffin kağıtlarına döküyoruz. Muffin kağıtlarının tam dolmaması gerekmektedir; yarısının dolması yeterli olacaktır çünkü kabaracaklardır. 175 derecede önceden ısınmış fırına kakaolu muffin kağıtları olan tepsiyi koyuyoruz ve kabarana kadar pişiriyoruz. İlk 10-15 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Daha sonrasında arada bir açılarak kontrol edilmelidir. Kürdan ile kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Hamur kürdana yapışmıyorsa kakaolu muffin pişmiştir. Piştiğinde fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra servis edebiliriz. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |