Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake

Kakaolu cupcake, basit tarifi, estetik sunumu ve enfes lezzeti ile pek çok kişinin favori tatlıları arasında yer alır. Üstelik, birçok damak zevkine hitap eden bu küçük kakaolu cupcakeler, özellikle doğum günlerinde, özel günlerde veya misafir ağırlarken farklı tarifler denemek istediğinizde mükemmel bir seçenektir. Ayrıca, çoğunlukla çocukların çok hoşuna giden bu tarifi, onlara sürpriz yapmak istediğinizde de kullanarak onları mutlu edebilirsiniz.

Kakaolu Cupcake Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

  • 1 su bardağı çiğ krema
  • 1 paket toz krem şanti
  • 90 gram bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kakaolu Cupcake Nasıl Yapılır?

İlk olarak krema karışımını hazırlamakla başlamalıyız. Çiğ kremayı küçük bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya başlayın. Krema kaynadıktan sonra ocaktan alın.

90 gram bitter çikolatayı parçalara ayırın. Bu çikolata parçalarını, kremanın içerisine ekleyip karıştırın.

Kremanının kendi sıcaklığı içerisinde bitter çikolatanın erimesini sağlayın. Oda sıcaklığında soğuyan erimiş bitter çikolata karışımının içerisine toz krem şanti ve pudra şekerini ekleyin. Tel bir çırpıcı veya mikser ile hızlı bir şekilde çırpın. Karışımı 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.

Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba boşaltıp mikser ile yüksek hızda krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Sütü, ayçiçek yağını, vanilyayı ve rendelenmiş limon kabuğunu krema kıvamına gelen yumurta ve toz şeker karışımına ekleyin. Karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra kakao, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde karıştırın.

İçlerine kağıt yerleştirdiğiniz cupcake kalıplarına hazırlanan kakaolu cupcake karışımından 3 yemek kaşığı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kakaolu cupcakeleri yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kakaolu cupcakeleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.

Kıvamını alan, önceden hazırladığınız krema karışımını sıkma torbasına koyduktan sonra dilediğiniz uç kısmını kullanarak kakaolu cupcakelerin üzerine hazırladığınız krema ile süsleyin. Daha sonra isteğinize göre kakaolu cupcakelerin üzerine renkli şekerler veya çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aynüddevle

12 Temmuz 2024 Cuma

Kakaolu cupcakeleri yaparken neden rendelenmiş limon kabuğu kullanıyoruz? Bu, tatta nasıl bir fark yaratıyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aynüddevle, kakaolu cupcakelerde rendelenmiş limon kabuğu kullanmanın birkaç nedeni vardır. Birincisi, limon kabuğu cupcakelere hoş bir aroma ve ferahlık katar. Kakaonun yoğun ve bazen ağır olabilen tadını dengeler. İkincisi, limon kabuğunun içerdiği doğal yağlar tatları daha belirgin hale getirir ve cupcakelerin genel lezzet profilini zenginleştirir. Sonuç olarak, tatta daha dengeli ve aromatik bir fark yaratır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni