Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Kakaolu Puding

Ev yapımı kakaolu puding, ev hanımlarının ilk tercihi olarak bilinir. Kolay hazırlanması, az bulaşık çıkarması, doğal ve besleyici olması gibi özellikleriyle dikkat çeker. Ayrıca, evdeki malzemelerle her an yapabilme imkanı ve tadının muhteşem olması, bu tatlının tercih edilme sebeplerindendir. Elbette, herkesin evinde hangi malzemelerin bulunabileceğini bilemeyiz; ancak vereceğim ev yapımı kakaolu puding tarifi, özellikle ev yapımı tatlıları sevenler için uygundur. Yapması çok kolay, basit ve kısa bir zaman alır. Ev yapımı kakaolu puding için, adından da belli olduğu gibi kakao olmazsa olmazdır.

Akşam işten eve geldiniz ve geç saat oldu, canınız çikolata çekti ama baktınız ki evde çikolatanız kalmamış. Çikolata yerine kakaolu bir puding yaparak bu ihtiyacı giderebilirsiniz. Ya da tam tersi, canınız kakaolu puding çekti ama evde kakao yoksa, bitter çikolata kullanabilirsiniz. Vereceğim tarifte eğer bitter çikolata kullanmak isterseniz, tarifteki kakao ve tereyağını çıkarıp, şekeri 30 gram azaltarak 100 gram %70 kakao oranına sahip bitter çikolatayı küçük, ince parçalar halinde doğrayarak kullanabilirsiniz. Kakao oranı daha az olan bir bitter çikolata kullanacaksanız, yine kakao ve tereyağını çıkararak, şekeri %45 azaltarak kullanabilirsiniz. Diğer malzemelerde bir değişiklik yapmadan kullanmanız gerekecektir.

Ev Yapımı Kakaolu Puding Malzemeleri

  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • Bir çimdik tuz
  • Yarım litre soğuk süt (2 su bardağı)
  • Bir paket vanilya
  • 25 gram tereyağı (Küçük küpler halinde kesilmiş)
  • 6 adet servis bardağı ya da kase (Puding hazır olur olmaz koymak için)

Ev Yapımı Kakaolu Puding Nasıl Yapılır?

6 adet servis bardağı ya da kase dedik fakat hazırlayacağınız porsiyonun küçüklüğüne veya büyüklüğüne göre daha az kullanabilirsiniz. Bu tarifte porsiyonları 90 ml'lik olarak düşündüm, porsiyon tercihinize bağlı olarak miktarları ayarlayabilirsiniz. Kakao, nişasta, şeker ve tuzu orta boy bir tencerede tel çırpıcı ile karıştırınız. Üzerine sütü ilave ediniz. Orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırınız. Malzemelerin topaklanmaması ve tencerenin dibine yapışmaması için bu önemlidir. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırınız. Koyuluğunu kontrol etmek için çırpıcı teli yukarı kaldırın ve akışkanlığına bakın. Eğer çırpıcı telinde akmıyor, ufak göbekler halinde dökülüyorsa kıvamı tutmuş demektir. Aksi takdirde bir süre daha kıvamı kontrol ederek kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz.

Kıvam tuttuktan sonra ocağı kapatarak hiç bekletmeden servis bardaklarınıza ya da kaselerinize paylaştırınız. Bardaklarınızı ya da servis kaselerinizi yarım saat beklettikten sonra buzdolabına koyarak en az iki saat bekletiniz. Soğuduktan sonra üzerini isterseniz Hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Hemen tüketmeyecekseniz kaselerin veya servis bardaklarının üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 3-4 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz. Tabakta servis yapmak isterseniz servis kasesi veya bardaklarınızı tabağın üzerine ters çevirerek hafifçe silkeleyerek tabağa oturmasını sağlayarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Kakaolu Toplar Kek Tarifi