Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta

Kakaolu rulo pasta, kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanabilen pratik bir pasta tarifidir. Akşam çayına gelen misafirler için, gün masalarına ve beş çaylarına ikram edilebilecek hem sohbetleri şenlendirecek hem de ağızları tatlandıracak bir pasta tarifidir. Okul dönüşü çocuklara ödül olarak verilebilecek kakaolu rulo pasta, acil misafirler için de tercih edilebilir. Evde bulunabilen malzemelerle kolaylıkla yapılabilen kakaolu rulo pastanın yapılışına gelin hep birlikte bakalım.

Kakaolu Rulo Pasta için Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı un

Arası için

  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane orta boy muz

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Kakaolu Rulo Pastanın Hazırlanışı

Denenmiş ve başarılı bir tarif olan kakaolu rulo pasta için ilk olarak krema hazırlanır. Krema için uygun bir tencerenin içine nişasta, süt, toz şeker ve un eklenerek ocak üzerine alınmadan homojen bir şekilde karıştırılır. Daha sonra tencere ocağa alınarak orta ateşte çırpıcı ile sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynayıp göz göz olan krema bir iki taşım kaynadıktan sonra içine vanilya eklenip ocaktan alınır. Mikserle 2-3 dakika yüksek devirde çırpılarak pürüzsüz bir hal alması sağlanır. Hazır hale gelen krema soğuması için bir kenara bırakılır.

Kek için yumurtalar derin bir kabın içine kırılır ve çırpıcı ile çırpılır. Üzerine toz şeker eklenip köpüklenene kadar çırpmaya devam edilir. Beyazlaştıktan sonra su eklenerek çırpmaya devam edilir. Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve vanilya ilavesi yapılıp, tel çırpıcıyla kabarıklığını kaçırmadan dikkatli bir şekilde tekrar çırpılır. Fırın kabına pişirme kağıdı serilir ve hazırlanan hamur fırın kabına dökülerek yayılır. 180 derecede ısıtılmış fırına verilerek dikkatli bir şekilde pişirilir. İnce bir yapıda olduğu için fırında kurumaması gerekir. Aksi takdirde rulo şeklinde katlanırken kırılır ve istenilen sonuç alınamaz. Fırında kalma süresi yaklaşık 9-10 dakikadır. Bu süre fırın yapısına bağlı olarak değişebilir. Fırından alınan pasta pişirme kağıdıyla beraber sıcakken rulo şeklinde sarılır ve soğumaya bırakılır.

Önceden hazırlanan muhallebinin içine ufak ufak doğranan muzlar ilave edilip karıştırılır. Rulo şeklinde sarılan ve soğumaya bırakılan kek açılarak pişirme kağıdından alınır. Hazırlanan krema pastanın iç kısmına dökülüp her tarafına eşit şekilde yayılır ve tekrar rulo şeklinde katlanır. Krem şanti üzerindeki tarife uygun şekilde bir su bardağı süt ilave edilerek çırpılır. Koyulaşan şanti buzdolabında 10 dakika dinlendirildikten sonra rulo sarılan pastanın üzerine düzgün bir şekilde sürülür. Tercihe göre üzeri çikolata parçacıklarıyla ya da fıstık tozuyla süslenir. Hazırlanan kakaolu rulo pasta buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra istenilen şekilde dilimlenip servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Aramcan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifte fırından çıkan kekin sıcağıyla rulo yapılması gerektiği söyleniyor. Kek soğuduktan sonra rulo yapılırsa kırılır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aramcan, evet, kekin sıcağıyla rulo yapılması önerilir, çünkü sıcak kek daha esnektir ve şekil vermek daha kolay olur. Kek soğuduktan sonra rulo yapmaya çalışırsan, kırılma veya çatlama riski daha yüksek olur. Bu nedenle, fırından çıkardıktan hemen sonra rulo yapmanı tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri