Kakaolu Karışık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu karışık kek, farklı malzemelerle zenginleştirilmiş lezzetli bir tatlıdır. Görsel olarak koyu ve açık renkli katmanlarıyla dikkat çeker. Hazırlanması oldukça kolay olan bu kek, kahve saatlerinde veya özel günlerde sunulabilir. Malzemeleri basit ama lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Kakaolu Karışık Kek Tarifi ve Malzemeleri
06 Eylül 2024

Kakaolu Karışık Kek


Kakaolu karışık kek, özel olarak hazırlanan karışımına farklı malzemeler (ceviz, fındık, fıstık, portakal, havuç, limon vb.) eklenerek yapılan bir kek türüdür. Ancak bu malzemeler eklenmeden yapılan kakaolu karışık kek, alacalı kek olarak bilinir. Görüntü olarak, kekin bazı kısımları kahverengi, bazı kısımları ise açık renklidir. Ustalar ve ev hanımları, keke kakao eklerken özellikle dikkat ederler ki kek pişip servise hazır olduğunda, kesilen her dilimin görüntüsü ve sunumu güzel olsun. Ayrıca, malzemesi ve yapımı kolay olduğundan ev hanımlarının çokça tercih ettiği bir kektir.

Kakaolu Karışık Kek İçin Gerekli Malzemeler


  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (margarin de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kakaolu Karışık Kek Nasıl Yapılır?


Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım. Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları toz şeker ile 5-6 dakika kadar çırpalım. Yumurta ve toz şeker çırpıldıkça açık renk ve kabarık bir görüntü oluşturacaktır. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyelim, biraz daha karıştırdıktan sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip tüm harcımızı karıştıralım. Karışımı el çırpma aletleri ile yapın; mikser veya hamur makinesinde yapılan hamurların pişme süresi daha uzun olur ve kek daha sıkı bir görünüm alır, bu da yerken hamur tadı almanıza neden olabilir. Elde ettiğimiz yoğun fakat akışkan hamurun yarısını yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına dökelim. Üzerine 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edelim ve beyaz hamurun geri kalan kısmını kek kalıbına ekleyelim. 180 derece daha önce ısıtılmış fırına kekimizi yerleştirelim. 30-35 dakika pişirme süresidir. Kekin güzel kabarması için fırına verdikten sonraki ilk 15-20 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayalım. 30 dakika sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke saplayın; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir, değilse biraz daha pişirin. Her fırının pişirme süresi ve derecesi aynı olmayabilir. Fırınınızın pişirme süresine göre ayarlarını yaparsanız daha iyi olur.

Kakaolu Karışık Kekin Servisi

Kakaolu karışık kekimiz piştikten sonra fırından çıkartalım ve 15-20 dakika kadar soğumasını bekleyelim. Daha sonra kek kalıbını ters çevirerek servis tabağına çıkartalım. Dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Keyhüsrev 25 Temmuz 2024 Perşembe

Yumurta ve toz şeker çırpırken, nasıl bir kıvam elde etmeliyim ki kekim daha iyi kabarsın?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Keyhüsrev, yumurta ve toz şekeri çırpırken, karışımın kremsi ve açık renkli bir kıvama gelmesini hedeflemelisiniz. Bu, şekerin tamamen eridiği ve karışımın hacminin arttığı anlamına gelir. Yaklaşık 5-7 dakika boyunca, mikserin en hızlı ayarında çırpmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde kekiniz daha iyi kabaracak ve daha yumuşak bir dokuya sahip olacaktır. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri
Islak Kek Tarifi
Islak Kek Tarifi
Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri
Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri