Kakaolu Karışık Kek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kakaolu Karışık Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Karışık Kek

Kakaolu karışık kek, özel olarak hazırlanan karışımına farklı malzemeler (ceviz, fındık, fıstık, portakal, havuç, limon vb.) eklenerek yapılan bir kek türüdür. Ancak bu malzemeler eklenmeden yapılan kakaolu karışık kek, alacalı kek olarak bilinir. Görüntü olarak, kekin bazı kısımları kahverengi, bazı kısımları ise açık renklidir. Ustalar ve ev hanımları, keke kakao eklerken özellikle dikkat ederler ki kek pişip servise hazır olduğunda, kesilen her dilimin görüntüsü ve sunumu güzel olsun. Ayrıca, malzemesi ve yapımı kolay olduğundan ev hanımlarının çokça tercih ettiği bir kektir.

Kakaolu Karışık Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (margarin de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kakaolu Karışık Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım. Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları toz şeker ile 5-6 dakika kadar çırpalım. Yumurta ve toz şeker çırpıldıkça açık renk ve kabarık bir görüntü oluşturacaktır. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyelim, biraz daha karıştırdıktan sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip tüm harcımızı karıştıralım. Karışımı el çırpma aletleri ile yapın; mikser veya hamur makinesinde yapılan hamurların pişme süresi daha uzun olur ve kek daha sıkı bir görünüm alır, bu da yerken hamur tadı almanıza neden olabilir. Elde ettiğimiz yoğun fakat akışkan hamurun yarısını yağladığımız ya da yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına dökelim. Üzerine 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave edelim ve beyaz hamurun geri kalan kısmını kek kalıbına ekleyelim. 180 derece daha önce ısıtılmış fırına kekimizi yerleştirelim. 30-35 dakika pişirme süresidir. Kekin güzel kabarması için fırına verdikten sonraki ilk 15-20 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayalım. 30 dakika sonra kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke saplayın; kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir, değilse biraz daha pişirin. Her fırının pişirme süresi ve derecesi aynı olmayabilir. Fırınınızın pişirme süresine göre ayarlarını yaparsanız daha iyi olur.

Kakaolu Karışık Kekin Servisi

Kakaolu karışık kekimiz piştikten sonra fırından çıkartalım ve 15-20 dakika kadar soğumasını bekleyelim. Daha sonra kek kalıbını ters çevirerek servis tabağına çıkartalım. Dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Keyhüsrev

25 Temmuz 2024 Perşembe

Yumurta ve toz şeker çırpırken, nasıl bir kıvam elde etmeliyim ki kekim daha iyi kabarsın?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Keyhüsrev, yumurta ve toz şekeri çırpırken, karışımın kremsi ve açık renkli bir kıvama gelmesini hedeflemelisiniz. Bu, şekerin tamamen eridiği ve karışımın hacminin arttığı anlamına gelir. Yaklaşık 5-7 dakika boyunca, mikserin en hızlı ayarında çırpmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde kekiniz daha iyi kabaracak ve daha yumuşak bir dokuya sahip olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Vanilyalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri