Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye

Haşhaşlı kakaolu kurabiye, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, gevrekliği ile yenildiğinde kıtır kıtır bir kıvama sahip olan muhteşem bir kurabiye tarifidir. İçinde bulunan iki ayrı lezzet olan kakao ve haşhaş, bu tarifi daha güzel ve daha muhteşem bir hale getirmektedir. Evinize ve misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bu muhteşem lezzete sahip olan kakaolu haşhaşlı kurabiyenin bir diğer özelliği ise yapımının oldukça kolay ve pratik olmasıdır. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarifi, ayrıca şerbete batırarak yapmak, bu lezzete daha güzel bir tat ve kıvam kazandıracaktır. İşte bu kadar lezzetli ve kolayca yapılabilen haşhaşlı kurabiye tarifinin yapılışını beraber inceleyelim.

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım çay bardağı siyah haşhaş
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 200 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağı ve toz şekeri geniş bir kabın içine alarak iyice yoğurun. Daha sonra yumurtaları ekleyerek güzelce yoğurun. Ardından kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin. Kulak memesi kıvamında olması istenen hamurun içine yavaş yavaş unu ekleyerek iyice yoğurun ve yaklaşık beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyun ve hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.

Bir kabın içine haşhaşları koyun ve ceviz büyüklüğündeki hamurun her yerini haşhaşa bulayın, ardından yağlı kağıdın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyelerin üzeri çatlak bir kıvam alana kadar pişirin. Kurabiyeler pişerken, diğer taraftan da şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencerenin içine toz şeker ve suyu koyarak ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ekleyin ve beş dakika kadar daha kaynatarak kullanıma hazır hale getirin. Fırından çıkardığınız kakaolu haşhaşlı kurabiyeler ılık bir hale gelince üzerine ılık şerbeti dökün ve beş dakika şerbet içinde bekletin. Tüm bu işlemler bittikten sonra haşhaşlı kakaolu kurabiyeler servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

İsteğe bağlı olarak, kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ayrıca, haşhaşlı kurabiyeleri farklı kuru yemişler ile zenginleştirebilir, portakal veya limon kabuğu rendesi ile aroma katabilirsiniz. Şerbetli kurabiyelerin yanında bir fincan Türk kahvesi ya da çay ile servis edilmesi, lezzet deneyimini daha da artıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kalıpta Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri