Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema

Kakaolu krema, çocukluğumdan beri vazgeçemediğim bir lezzettir. Annemin yaptığı pastalarda kullandığı kakaolu krema, parmaklarımızla yediğimiz anılarla doludur. Bu lezzetli krema, çocukluğumuzun tatlı anılarını canlandırır. Kakaolu krema dışında sade, çilekli ve muzlu çeşitleri de bulunmaktadır. Her türlü pasta, kurabiye, tart ve tatlıda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kremadır. Hatta kaselere koyup puding gibi de tüketebilirsiniz. Hem ev yapımı olduğu için doğal hem de sağlıklı bir alternatiftir. Evde veya arkadaşlarla tatlı krizleri yaşarken hayat kurtaran, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Şimdi, bu güzel tarifle sizi daha fazla bekletmeden tanıştıralım.

Kakaolu Krema Malzemeleri

  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Krema Tarifi

İlk olarak, orta boy bir tencereye unu, nişastayı ve şekeri koyup iyice karıştırın. Toz halindeki malzemelerin karıştırılması, sütle kaynatıldığında topaklanmayı önlemek için önemlidir. Un, nişasta ve şeker karışımının üzerine sütü ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra kakaoyu da ilave edin. Tencereyi ocağa alıp karışımı kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve iki üç dakika daha kaynatın. Ardından tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra kakaolu kremayı mikserle iyice çırpın. Bu sayede daha akışkan ve lezzetli bir kremaya sahip olacaksınız. Kremayı buzdolabında soğumaya bırakın. Şimdi, hemen hemen her yerde kullanabileceğiniz kakaolu krema tarifiniz hazır. Herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Eray

21 Temmuz 2024 Pazar

Çocukluğumdan beri vazgeçemediğim kakaolu kremayı yeniden yapmaya karar verdim. Annemin pastalarında kullandığı bu lezzeti tekrar tatmak için hangi adımları izlemem gerekiyor? Ayrıca, bu kremayı sade, çilekli veya muzlu olarak da yapabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Eray,

Kakaolu kremayı yeniden yapma kararınız harika! Annelerimizin tarifleri her zaman en güzel lezzetleri sunar. İşte size annemin pastalarında kullandığı kakaolu krema tarifi:

1. Malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı

2. Yapılışı:
- Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri ekleyin. Karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Kaynamaya başlayınca yumurta sarısını ekleyip hızlıca karıştırın.
- Karışımı koyulaşınca ocaktan alın ve İçine tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Soğuyunca mikserle çırpın ve kullanmaya hazır hale getirin.

Bu tarifi sade yapmak için kakaoyu çıkarabilirsiniz. Çilekli veya muzlu yapmak için ise taze çilek veya muz püresi ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Püreleri eklerken kremanın kıvamını kontrol etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri