Pratik kakaolu kurabiye, klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı bir alternatif arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Misafiriniz için kek yapmış ve yanına alternatif ve pratik bir tarif arıyorsanız, pratik kakaolu kurabiye tarifini deneyebilirsiniz. Sade, klasik bir kurabiye yapmaktansa gözlere ve damaklara hitap eden bu tarif, emin olun ki daha iyi bir alternatif olacaktır. Tercihe göre içerisinde damla çikolata kullanabilirsiniz. Ağızda dağılan özellikte bir kurabiye istiyorsanız, toz şeker yerine pudra şekeri tercih edebilirsiniz. Ufak dokunuşlarla ve kendinizden bir şeyler katarak tarifi zenginleştirebilir, her defasında aynı tariften farklı lezzetler çıkarabilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Yapılış Aşamaları 1. Çukur bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine sıvı yağ, kakao ve toz şeker ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. 2. Başka bir kabın içinde katı malzemeleri birleştirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı kaba alarak harmanlayın. 3. Üzerine Nutella'yı ekleyin ve diğer sıvı malzemelerin olduğu kaba aktarın. Homojen bir şekilde yoğurarak kurabiye hamurunu hazırlayın. 4. Pratik kakaolu kurabiye hamurunu 10 dakika dinlendirdikten sonra arzuya göre istenilen şekil verin. 5. Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına dizin. Fırını önceden 170 derecede ısıtarak kurabiyeleri ısınmış fırına verin. 6. Ortalama olarak 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp üzerine pudra şekeri serpiştirerek servise sunun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Kurabiyelerinizi daha da zenginleştirmek için tarifin içerisine fındık, ceviz veya badem parçaları ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tarife portakal kabuğu rendesi ekleyerek farklı bir aroma kazandırabilirsiniz. Kurabiyelerin kıvamını kontrol etmek için pişirme süresinin son birkaç dakikasında bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdanın temiz çıkması, kurabiyelerin piştiğini gösterir. Afiyet olsun. |