Kakaolu TatlılarKakaolu ve çikolatalı tatlılar, özellikle çocuklar için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alır. Türk mutfağının da gözde tatlıları arasında bulunan bu lezzetler, her yaş grubunun damak tadına hitap eder. Kakaolu tatlıların yapım aşaması oldukça eğlenceli olup, yapım sonrası da adeta bir lezzet şölenidir. Eşsiz tatlarının yanı sıra görsellikleri ile de göz dolduran kakaolu tatlılar, birçok farklı tarife sahiptir. Kakaolu Islak Kurabiye Malzemeleri
Şerbeti İçin
Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?Derin bir kap içinde yumurta, kakao, toz şeker ve diğer malzemeler iyice yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur on dakika kadar dinlenmeye bırakılır ve bu sırada tatlımız için şerbet hazırlanır. Küçük bir tencere içerisine su ve şeker eklenerek karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine birkaç damla limon suyu ilave edilir. Yaklaşık on dakika kadar şerbet kaynamaya bırakılır. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde yuvarlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bitinceye kadar bu işlem devam eder. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartılmadan tatlılar pişirilir ve ılık haldeyken şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökülür. Kakaolu Islak Kurabiye hazır. Süslenerek servis edilir. Kakaolu Browni Kek Malzemeleri
Kakaolu Browni Kek Nasıl Yapılır?Öncelikle tüm kek yapımlarında olduğu gibi yumurta ve şeker bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ, kakao ve süt de eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışımdan bir su bardağı alınarak daha sonra sos olarak kullanmak üzere ayırıyoruz. Karışımın üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenerek unu katılır ve akışkan bir kıvam alana kadar un eklenir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış olan fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kekin pişme sırasında bir su bardağı süt ve kek hamurundan ayırdığımız kakaolu karışım küçük bir tencere içerisinde bir taşım kaynatılır. Bu karışıma istenirse şeker de eklenebilir. Pişen kekin üzerine sosumuzun kekin ilk sıcağı geçtikten sonra her yerine gelecek şekilde dökülür. Üzeri fındık, ceviz veya çeşitli şekillerde süslenerek servis edilir. Kakaolu Browni Kek hazır. Afiyet olsun. |
Kakaolu Islak Kurabiye yaparken şerbeti ne kadar kaynatmamız gerekiyor? Şekerin tam erimesi için yeterli mi?
Cevap yazİklil, şerbeti kaynatırken şekerin tamamen erimesi önemlidir. Genellikle şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika kadar kaynatman yeterlidir. Bu süre, şekerin tamamen erimesi ve şerbetin gerekli yoğunluğa ulaşması için yeterli olur. Ancak, şerbeti fazla kaynatmamaya dikkat etmelisin, çünkü çok yoğunlaşırsa kurabiyelerin üzerine iyi nüfuz etmeyebilir. Afiyet olsun!