Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar

Kakaolu ve çikolatalı tatlılar, özellikle çocuklar için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alır. Türk mutfağının da gözde tatlıları arasında bulunan bu lezzetler, her yaş grubunun damak tadına hitap eder. Kakaolu tatlıların yapım aşaması oldukça eğlenceli olup, yapım sonrası da adeta bir lezzet şölenidir. Eşsiz tatlarının yanı sıra görsellikleri ile de göz dolduran kakaolu tatlılar, birçok farklı tarife sahiptir.

Kakaolu Islak Kurabiye Malzemeleri

  • Üç yemek kaşığı tepeleme kakao
  • İki adet yumurta
  • Yarım paket margarin veya tereyağı
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

  • Üç çay bardağı su
  • İki buçuk su bardağı toz şeker

Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içinde yumurta, kakao, toz şeker ve diğer malzemeler iyice yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur on dakika kadar dinlenmeye bırakılır ve bu sırada tatlımız için şerbet hazırlanır. Küçük bir tencere içerisine su ve şeker eklenerek karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine birkaç damla limon suyu ilave edilir. Yaklaşık on dakika kadar şerbet kaynamaya bırakılır. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde yuvarlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur bitinceye kadar bu işlem devam eder. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok kızartılmadan tatlılar pişirilir ve ılık haldeyken şerbeti soğuk olacak şekilde üzerine dökülür. Kakaolu Islak Kurabiye hazır. Süslenerek servis edilir.

Kakaolu Browni Kek Malzemeleri

  • Üç adet yumurta
  • İki su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Üç yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kakaolu Browni Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm kek yapımlarında olduğu gibi yumurta ve şeker bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Ardından sıvı yağ, kakao ve süt de eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışımdan bir su bardağı alınarak daha sonra sos olarak kullanmak üzere ayırıyoruz. Karışımın üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenerek unu katılır ve akışkan bir kıvam alana kadar un eklenir. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış olan fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Kekin pişme sırasında bir su bardağı süt ve kek hamurundan ayırdığımız kakaolu karışım küçük bir tencere içerisinde bir taşım kaynatılır. Bu karışıma istenirse şeker de eklenebilir. Pişen kekin üzerine sosumuzun kekin ilk sıcağı geçtikten sonra her yerine gelecek şekilde dökülür. Üzeri fındık, ceviz veya çeşitli şekillerde süslenerek servis edilir. Kakaolu Browni Kek hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İklil

12 Temmuz 2024 Cuma

Kakaolu Islak Kurabiye yaparken şerbeti ne kadar kaynatmamız gerekiyor? ޞekerin tam erimesi için yeterli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İklil, şerbeti kaynatırken şekerin tamamen erimesi önemlidir. Genellikle şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika kadar kaynatman yeterlidir. Bu süre, şekerin tamamen erimesi ve şerbetin gerekli yoğunluğa ulaşması için yeterli olur. Ancak, şerbeti fazla kaynatmamaya dikkat etmelisin, çünkü çok yoğunlaşırsa kurabiyelerin üzerine iyi nüfuz etmeyebilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Un Kurabiyesi

Kakaolu Un Kurabiyesi

Güncel

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri