Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek İçin Gerekli Malzemeler

4 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

2.5 su bardağı un

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kullanacağımız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Oda sıcaklığında olmalarının sebebi, kakaolu kekimizin daha iyi pişmesini ve hamurumuzun daha iyi bir kıvam almasını sağlamaktır. 4 adet taze yumurtayı ve 2 su bardağı toz şekeri derin bir çırpma kabında 5 dakika köpük ve kabarcık olana kadar çırpıyoruz. Ardından sütü ve sıvı yağı ilave edip 5 dakika daha çırptıktan sonra, karışımın üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Son olarak kakaoyu da eleyerek karışımın üzerine ilave edip bir kez daha çırpıyoruz.

Hazırladığımız kakaolu kekimizi, daha önceden yağlamış olduğumuz tepsiye döküp 10 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp 10 dakika ısındıktan sonra kekimizi fırına atıp 40 dakika pişmesini bekliyoruz. İlk 10 dakika kesinlikle fırınımızın kapağını açmıyoruz. Kakaolu kekimizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla batırarak kontrol ediyoruz. Eğer kürdanımız temiz ve kuru çıkıyorsa, kakaolu kekimiz pişmiş demektir. Pişen kekimizi fırından alıp kek kalıbından çıkarmadan üstüne peçete koyarak soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra kakaolu keki kalıbımızdan çıkarıp servis ediyoruz.

Kakaolu Kek Yapmanın Püf Noktaları

Her zaman kakaolu kek yaparken sıvı yağ oranımız asla 1 su bardağı olmamalıdır. Çünkü sıvı yağın amacı, kakaolu kekimize kıvam vermektir ve yarım su bardağı sıvı yağ da kıvam için çok yeterlidir. Fırınımızı ilk 10 dakika açmamamızın sebebi ise hamurumuzun sönmesini engellemektir. Pişen kakaolu kekimizi fırından aldıktan sonra hemen kek kalıbından çıkarmamamızın sebebi, sıcak bir şekilde çıkardığımızda kakaolu kekimizin hamurlaşma yapabilme riskidir. Bunu önlemek için kek kalıbından soğuduktan sonra çıkarıp, kek fanusuna koyarak 3-4 gün kurumadan muhafaza edebiliriz.

Ekstra Bilgiler

Kakaolu kekinizi daha lezzetli hale getirmek için üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosu ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, kek hamuruna ceviz veya fındık ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Kekinizi dilimledikten sonra hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

oğuz kaya

09 Nisan 2024 Salı

ben davul fırında pişireyim dedim üst tarafı yandı nedense :-(

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Oğuz Kaya, davul fırında pişirme yaparken üst tarafın yanmaması için fırının alt kısmını daha aktif kullanmayı deneyebilirsin. Ayrıca, pişirme süresince yemeğin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak yanmayı önleyebilirsin. Umarım bu öneriler işine yarar!

2. Cevap
cevap

İstikbal

Davul ile normal fırın arasın da ayar konusunda çok fark vardırın. Normal fırında ayarladığın dereceyi davullu fırında ayarlayamazsın bu yüzden kıvamını ve pişme süresini tam yapamazsınız. Benim size önerim bu tarz tarifleri yaptığınızda fırınınızı daha iyi ayarlamaya çalışın. Böylece daha güzel tarifler çıkacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Un Kurabiyesi

Kakaolu Un Kurabiyesi