Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye, lezzetiyle büyük küçük herkesi büyülemektedir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Özellikle özel günlerde servis tabaklarında bir ayrıntı olarak yer almaktadır. Marifetli hanımların misafir ağırlamalarında sunduğu kakaolu Hindistan cevizli kurabiye, misafirlerden tam not almasını sağlayacaktır. Evde hazırlanan ve yapılan bu kurabiye, gönül rahatlığıyla tüm aile fertlerine ve çocuklara sunulabilmektedir. Değişik bir lezzet ve harikulade bir görünüm ile servis tabaklarında ayrıcalık yaratmak isteyenlere tavsiye ederiz. Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
İçi İçin
Üzeri İçin
Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kap içerisine yumurta akını, margarini ve pudra şekerini koyup yoğurun. Karışım içerisine kakaoyu ekleyin. Sonrasında vanilyayı da ekledikten sonra yoğurmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edin ve hamur kurabiye kıvamı alana kadar un koyabilirsiniz. Hamurun ellere yapışmayan bir kıvamda olması gerekmektedir. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun kabarmasını ve dinlenmesini 15 dakika bekleyin. Başka bir kap içerisine yumurta akını, pudra şekerini, Hindistan cevizini ve sütü ilave edin. İyice yoğurun. Bu arada dinlenen kurabiye hamurundan küçük parçalar koparın ve tezgâh üzerine elinizle bastırarak düz bir hal almasını sağlayın. Düz olan hamurlar içerisine yapılan harçtan azar azar her bir parça üzerine koyun. Küçük kareler halinde olan hamurlar ortasında harç koyulduktan sonra iç malzemesine zarar vermeden üzerini bohça şeklinde kapatın. Gerekirse kapattıktan sonra yuvarlayarak top haline getirebilirsiniz. Bu şekilde devam ederek hamurlar içerisinde harç kalacak şekilde kurabiyeleri tek tek yuvarlayın. Kurabiyeler pişip servis edildiğinde ısırıldığında iç harcı kişide değişik bir mutluluk sebebi olacaktır. Kurabiye hamurunun hepsi iç harçları ile yuvarlanarak bitirildiğinde fırın tepsisinin dibini az bir miktar sıvı yağ ile yağlayın. Kurabiyeler tepsiye yapışmasın. Kurabiyeleri tepsiye tek tek dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kurabiyeleri sürebilirsiniz. 20-25 dakika pişmesi yeterlidir. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip üzerine eritilen çikolatadan döküp servis yapabilirsiniz. Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye hazır. Afiyet olsun. |
Raik
12 Temmuz 2024 CumaKakaolu Hindistan cevizli kurabiyeyi yaptım ama hamurun ellere yapışmayan bir kıvamda olması gerektiğini belirtmişsiniz. Benim hamurum biraz cıvık oldu, un miktarını artırsam sorun olur mu? Ayrıca bohça şeklinde kapatırken iç harcı dışarı taştı, bu normal mi yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Raik,
Hamurun cıvık olması, un miktarının yeterli olmadığını gösterebilir. Un miktarını azar azar artırmak, hamurun ellere yapışmayan bir kıvama gelmesini sağlar. Ancak un miktarını fazla artırmak da kurabiyelerin sert olmasına neden olabilir, bu yüzden dikkatli olmanı öneririm.
Bohça şeklinde kapatırken iç harcın dışarı taşması, hamurun yeterince ince açılmamasından veya fazla iç harç kullanılmasından kaynaklanabilir. Hamuru biraz daha ince açarak ve iç harç miktarını azaltarak bu sorunu çözebilirsin.
Kolay gelsin ve afiyet olsun!