Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye: lezzetiyle büyük küçük herkesi büyülemektedir. Hem çocuklar hem yetişkinler tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilmektedir. Özel günlerde servis tabaklarında bir ayrıcalık olarak yer almaktadır. Marifetli hanımların misafir alımlarında sunduğu kakaolu Hindistan cevizli kurabiye misafirlerden tam not almasına fayda sağlayacaktır. Evde hazırlanan ve yapılan bu kurabiye gönül rahatlığıyla tüm aile fertlerine ve çocuklara sunulabilmektedir. Değişik bir lezzet harikulade bir görünüm ile servis tabaklarında ayrıcalık yaratmak isteyenlere tavsiye ederiz.


Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye için gerekli malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

İçi için

  • 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı süt

Üzeri için

  • Eritilmiş bitter çikolata

Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine yumurta akını margarini ve pudra şekerini koyup yoğurun. Karışım içerisine kakaoyu ekleyin. Sonrasında vanilyayı da ekledikten sonra yoğurmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edin ve hamur kurabiye kıvamı alana kadar un koyabilirsiniz. Hamurun ellere yapışmayan bir kıvamda olması gerekmektedir. Sonra hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun kabarmasını ve dinlenmesini 15 dakika bekleyin.

Başka bir kap içerisine yumurta akını, pudra şekerini, Hindistan cevizini ve sütü ilave edin. İyice yoğurun. Bu arada dinlenen kurabiye hamurundan küçük parçalar koparın ve tezgâh üzerine elinizle bastırarak düz bir hal almasını sağlayın. Düz olan hamurlar içerisine yapılan harçtan azar azar her bir parça üzerine koyun. Küçük kareler halinde olan hamurlar ortasında harç koyulduktan sonra iç malzemesine zarar vermeden üzerini bohça şeklinde kapatın. Gerekirse kapattıktan sonra yuvarlayarak top haline getirebilirsiniz. Bu şekilde devam ederek hamurlar içerisinde harç kalacak şekilde kurabiyeleri tek tek yuvarlayın. Kurabiyeler pişip servis edildiğinde ısırıldığında iç harcı kişide değişik bir mutluluk sebebi olacaktır. Kurabiye hamurunun hepsi iç harçları ile yuvarlanarak bitirildiğinde fırın tepsisinin dibini az bir miktar sıvı yağ ile yağlayın. Kurabiyeler tepsiye yapışmasın. Kurabiyeleri tepsiye tek tek dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kurabiyeleri sürebilirsiniz. 20-25 dakika pişmesi yeterlidir. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip üzerine eritilen çikolatadan döküp servis yapabilirsiniz. Kakaolu Hindistan cevizli kurabiye hazır.

Afiyet olsun.

Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Güncel

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Un Kurabiyesi

Kakaolu Un Kurabiyesi

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak kakaolu kek tarifi çok eskilere dayanır. Çocukluğumuzun, gençliğimizin, annelerimizin, altın günlerinin, özel günlerimizin, doğum ve evlilik yıldönümlerimizin v[...]

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Ev yapımı kakaolu puding, ev hanımlarının ilk tercihi kolay olsun, bulaşığı çok çıkmasın, doğal ve besleyici olsun, evdeki malzemelerle her an istediğimiz zaman yapa[...]

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu kakaolu kek, Yoğurtlu kakaolu kek diğer kek çeşitlerine göre biraz daha farklıdır. Malzemelerde süt yerine yoğurt kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra 3 veya 4 [...]

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma oldukça basit ama bir o kadar lezzetli bir tatlıdır. Kakaolu sarma adı dışında saray lokması olarak da bilinmektedir. Asıl tarifi Hindistan cevizi ile olsa d[...]

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı kakaolu kurabiye, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, gevrekliği ile yenildiğinde kıtır kıtır bir kıvama sahip olan muhteşem bir kurabiye tarifidir. [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6