Cevizli Kakaolu Kek Cevizli kakaolu kek, çay saatlerine eşlik edebilecek yapılışı kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle beş çaylarının yanında mükemmel bir tercih olan bu kek, misafirleriniz için de harika bir ikram olacaktır. Gerekli Malzemeler
Yapılış Aşamaları 1. Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtaları ve şekeri alın. Mikser yardımıyla şeker iyice eriyene kadar çırpın. Bu işlemin ardından çırpma kabının içerisine sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip, çırpma işlemine devam edin. 2. Ayrı bir kabın içerisine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin. Elediğiniz kuru malzemeleri çırpılmış karışıma ilave edin. Tüm malzemeleri bir süre daha çırpın ve son olarak kıyılmış cevizleri ekleyin. Pișirme Aşaması 3. Hazırlanan hamuru alt kısmına yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Kek hamurunun içerisinde hava kalmaması için kalıbı yumuşak bir zemin üzerine yerden 3 santim yukarıya kaldırıp, yavaşça yere bırakın. Bu işlemi ritmik bir şekilde birkaç defa tekrar edin. Bu sayede kek daha fazla kabaracaktır. 4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına keki koyun. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan yardımıyla kekin en kalın yerine batırın. Kürdan kuru bir şekilde çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Servis Aşaması 5. Pişen keki soğuması için bir kenara bırakın. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyin. Aksi takdirde sıcak dilimlenen kek hamur olacaktır. Dilimlenen kekler artık servis aşamasına gelmiştir. Servis tabağına aldığınız keklerin daha hoş görünmesi için üzerini ikiye bölünmüş ceviz içi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ** Kekin daha da lezzetli olması için içerisine birkaç yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. ** Kakaonun tadını yoğun hissetmek isterseniz, kakao miktarını artırabilirsiniz. ** Kekin üzerine pudra şekeri serpiştirerek daha şık bir sunum elde edebilirsiniz. |