Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek

Hindistan cevizli kakaolu kek, dünya mutfağına ün salan Türk mutfağının hafif ve lezzetli bir tatlısıdır. Yapımı ve sunumu son derece kolay olan bu kek, her yaş grubuna hitap eder. Hindistan cevizli kakaolu kek yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek için Gerekli Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tam yağlı ılık süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket Hindistan cevizi
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • Borcam için çok az margarin

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizli kakaolu kek yapımı için öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Daha sonra yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edin. Yumurta ve toz şeker karışımını mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın. Yumurta ve şeker karışımı ne kadar köpürürse kekiniz de o kadar çok kabaracaktır. Ayrıca kekin lezzetli olmasını da sağlayacaktır. Çırpma işlemi bittikten sonra yağı ve sütü ilave ederek karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra unu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Unu ilave edip çırptıktan sonra son olarak kabartma tozunu, vanilini, kakaoyu ve Hindistan cevizini ilave edin. Bütün malzemeleri ilave ettikten sonra malzemelerin hepsini iyice karıştırın.

Daha sonra hazırladığınız karışımı beş dakika kadar dinlendirin. Karışımı dinlendirirken, kekinizi pişireceğiniz borcamın içine margarin sürün. Margarini borcamın her yerine eşit gelecek şekilde sürün. Aşırı şekilde sürmenize gerek yoktur. Margarini sürdükten sonra margarinin üzerine çay süzgeci ile ince bir tabaka olacak şekilde un serpiştirin. Böylece Hindistan cevizli kakaolu kekiniz piştikten sonra borcamın tabanına yapışmadan kolaylıkla kalkacaktır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız kek harcını borcamın içine dökün. Harcı borcamın her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra Hindistan cevizli kakaolu kekinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra keki belli bir süre soğutun. Soğuduktan sonra Hindistan cevizli kakaolu kekinizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Altunhan

22 Temmuz 2024 Pazartesi

Hindistan cevizli kakaolu kek yaparken yumurta ve toz şekeri ne kadar çırpılmalı? Karışımın köpürmesi çok önemli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Altunhan,

Hindistan cevizli kakaolu kek yaparken yumurta ve toz şekeri çırpmanın önemi büyüktür. Yumurta ve şekeri çırparken, karışımın rengi açılıp köpürüncüye kadar çırpılması gerekmektedir. Bu işlem ortalama olarak 5-7 dakika sürebilir. Karışımın köpürmesi, kekin daha hafif ve kabarık olmasını sağlar. Eğer yeterince çırptığında köpürmezse, kekiniz yoğun ve sert olabilir. Bu nedenle bu adımı ihmal etmemek önemlidir.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvi Topları Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri