Kakaolu Muzlu Pasta Kakaolu muzlu pasta, pasta çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Kakaolu pastanın meyveli, çikolatalı ve kremalı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Kakaolu muzlu pasta da bu çeşitlerin başında gelir. Ancak kakaolu pasta, kalori bakımından yüksek değerlere sahip olduğundan, diyet yapan ve formuna dikkat eden kişilerin sık tercih etmemeleri önerilir. Özellikle çocukların severek tükettiği pastalardan biridir. Damak tadına göre farklı şekillerde kakaolu pasta yapılabilir. Lezzet bakımından oldukça güzel olduğu için özel günlerin vazgeçilmez pastasıdır. Doğum günü pastası olarak da kullanılabilir. Yapımı oldukça kolaydır, ancak vakti olmayanlar marketlerde hazır olarak satılan pandispanya hamurlarını kullanarak da bu pastayı hazırlayabilir. Kakaolu Muzlu Pasta İçin Gerekli Malzemeler Kek Hamuru İçin
Kreması İçin
Arası İçin
Keki Islatmak İçin
Kakaolu Muzlu Pasta Nasıl Yapılır? Kakaolu muzlu pasta tarifi için öncelikle pasta hamuru hazırlanır. Pasta hamuru fırında pişeceği için diğer hazırlıklar rahatça yapılabilir. Derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılır ve mikser ile çırpmaya başlanır. Yumurtalar çırpılırken içerisine şeker ilave edilir. Bu aşamada şekerlerin iyi derecede erimesi önemlidir. Şekerler eridikten sonra içerisine süt ve sıvı yağ da eklenir. Malzemeler eklenirken mikser ile çırpma işlemine ara verilmemelidir. Son olarak kabın içerisine un, vanilya ve kabartma tozu konularak bu sefer spatula yardımıyla karıştırılır. Kek kıvamını aldıktan sonra yuvarlak bir kek kalıbı yağlanır veya içerisine yağlı kağıt serilir. Hazırlanan kek hamuru kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kekin kabarmasını engellememek için ilk 10 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Daha sonraki dakikalarda kekin üzerine kürdan batırılarak kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek pişmediyse kürdan ıslak hamurlu şekilde, kek piştiyse kürdan kuru olarak çıkacaktır. Bu püf noktası kek pişirmede oldukça avantaj sağlar. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve ılınması için bir kenarda bekletilir. Diğer yandan pastanın kreması hazırlanır. Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta ve vanilya konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılır. Krema göz göz olduğunda ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Pastanın arasına konulacak muzlar soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesilir. Ayrılan her iki taban ılık süt ile biraz ıslatılır. Daha sonra pasta tabanına kremadan sürülür. Krema üzerine muzlar serilir. Muzların üzerine damla çikolata serpilir ve tekrar krema ile kaplanır. Pastanın üst tabanı kapatılır. Kalan krema pastanın üst tabanına ve yanlarına sürülerek spatula yardımıyla düzeltilir. Kakaolu muzlu pasta, soğuması için birkaç saat buzdolabına kaldırılır. Soğuyan pasta istenilen şekillerde kesilerek servis yapılır. Afiyet Olsun. |