Kakaolu Muzlu Pasta, pasta çeşitleri arasında en çok tercih edilen pastadır. Kakaolu pastanın meyveli, çikolatalı, kremalı pasta gibi birçok çeşitleri vardır. Kakaolu muzlu pasta da bunların başında gelir. Ancak kakaolu pasta kalori bakımından yüksek değerlere sahip olduğu için diyet yapan ve formuna dikkat eden kişilerin çok sık tercih etmemeleri önerilir. Özellikle çocukların severek tükettiği pastalardan bir tanesidir. Damak tadına göre istenilen şekillerde kakaolu pasta yapılabilir. Lezzet bakımında oldukça güzel olduğu için özel günlerin vazgeçilmez pastasıdır. Dilerseniz doğum günü pastası olarak da kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolaydır fakat vakti olmayanlar marketlerde hazır olarak satılan pandispanya hamurlarını kullanarak da bu pastayı hazırlayabilir.
Kakaolu Muzlu Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Kek Hamuru İçin
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yağ
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Arası için
- 4 tane muz
- 1 su bardağı damla çikolata
Keki ıslatmak için
Kakaolu Muzlu Pasta Yapılışı
Kakaolu muzlu pasta tarifi için pasta hamuru hazırlanır. Pasta hamuru fırında pişeceği için vakit kaybetmeden o esnada diğer hazırlıklar çok rahat yapılabilir. Bunun için derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılır ve mikser ile çırpmaya başlanır. Yumurtalar çırpılırken içerisine şeker ilave edilir. Burada en önemli nokta şekerlerin iyi derecede erimesidir. Şekerler erdikten sonra içerisine süt ve sıvı yağ da eklenir. Malzemeler eklenirken mikser ile çırpma işlemine ara verilmemelidir. Son olarak kabın içerisine un, vanilya ve kabartma tozu konularak bu sefer ıspatula yardımıyla karıştırılmaya başlanır. Kek kıvamını aldıktan sonra yuvarlak bir kek kalıbı yağlanır yada içerisine yağlı kağıt serilir.
Hazırlanan kek hamuru kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kekin kabarmasını engellememek için ilk 10 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Daha sonraki dakikalarda kekin üzerine kürdan batırarak kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek pişmediyse kürdan ıslak hamurlu şekilde, kek piştiyse kürdan kuru olarak çıkacaktır. Bu püf noktası kek pişirmede oldukça avantaj sağlar. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve ılınması için bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan pastanın kreması yapılır. Derin bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, nişasta ve vanilya konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılır. Kremanın üzeri göz göz olduğunda ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir.
Pastanın arasına konulacak muzlar soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesilir. Ayrılan her iki taban ılık süt ile biraz ıslatılır. Daha sonra pasta tabanına kremadan sürülür. Kremanın üzerini kaplayacak şekilde kadar muzlar serilir. Muzların üzerine damla çikolata serpilir ve tekrar krema ile kaplanır. Pastanın üst tabanı kapatılır. Kalan krema pastanın üst tabanına ve yanlarına sürülerek ıspatula yardımıyla düzeltilir. Kakaolu muzlu pastanın soğuması için bir kaç saat buzdolabına kaldırılır. Soğuyan pasta istenilen şekillerde kesilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.