Kakaolu Yumuşak Kek Kakaolu Yumuşak Kek tarifi, kakao ile buluşan yumuşacık dokusuyla beş çaylarının ve ikram tatlılarının vazgeçilmezi olacaktır. Hafif yapısıyla çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz mükemmel bir alternatiftir. Bu keki başka bir şey yapmadan bile tüketebilirsiniz. Kakaolu Yumuşak Kek Malzemeleri
Kakaolu Yumuşak Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kap alın ve içine 2 yumurtanın beyazı ile bir çay bardağı şekeri koyup iyice çırpın. Karışım köpürene kadar bu işleme devam edin. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırpın ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek çırpın. Daha sonra sütü yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kabartma tozu, şekerli vanilin, kakao ve unu harmanlayarak bu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpın. Kekin rengini arzu ettiğiniz ölçülerde kakao ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Unu başlangıç olarak bir su bardağı kullanın. Ancak, normal kek hamurundan biraz daha cıvık bir hamur elde edecek kadar un ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki yaklaşık 20 dakika pişirin. Hamur kabarana kadar fırının kapağını açmayın. Kek piştikten sonra kürdan yardımıyla kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa keki fırından çıkarın. Eğer üstü kızarmış ancak içi cıvık kalmışsa keki tekrar fırına verin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kakaolu yumuşak kek, lezzeti kadar sağladığı faydalarla da dikkat çeker. Kakao, antioksidan özellikleri ile bilinir ve vücutta serbest radikallere karşı koruma sağlar. Ayrıca, süt ve yumurta, protein ve kalsiyum kaynağı olarak sağlıklı bir atıştırmalık olmasını sağlar. Bu tarif, çocukların da severek tüketebileceği besleyici bir alternatif sunar. Yaratıcılığınızı kullanarak kekin üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Misafirlerinize farklı bir sunum yapmak isterseniz, kekin üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek de servis edebilirsiniz. Bu tarifle sadece beş çaylarının değil, aynı zamanda özel günlerin de yıldızı olabilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim. |