Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu pandispanya, kakaolu pastaların vazgeçilmez bir bileşenidir. Dışarıdan hazır olarak aldığımız pandispanyalar çoğu zaman beklentilerimizi karşılamaz; üstleri bazen çok yanmış ve kıtır kıtır olabilir. Bu tarif ile yumuşacık bir pandispanya hazırlayacağız.

Kakaolu Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta (sarısını ve akını ayrı kaplara ayıralım)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Bir tutam tuz

Kakaolu Pandispanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurta aklarına tuzumuzu ekleyip çırpma teliyle güzelce çırpıyoruz. Yumurta akları beyazlaşıp kabarıncaya kadar çırpma işlemine devam ediyoruz. Diğer kapta bulunan yumurta sarılarına ise şekerimizi ekleyip onu da güzelce çırpıyoruz. Yumurta sarılarını çırptığımız karışımı büyük bir karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine ılık suyumuzu ekliyoruz. Bu esnada yine çırpmaya devam ediyoruz. İyi bir pandispanya yapmak istiyorsak, bıkmadan çırpmaya devam etmemiz gerekmektedir. Yumurta sarılarını çırptığımız kaba, nişasta, kakao ve unu sırasıyla yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Homojen bir karışım elde ettikten sonra çırpma işlemini bitirip, diğer tarafta beyazlaşıp kabarmış olan yumurta aklarını da karışımımıza ekliyoruz. Yumurta aklarını eklerken dikkatli olmalıyız; bu aşamada karışımı çok fazla karıştırmadan, hafifçe alt üst ederek karıştırıyoruz. Malzemeler arasında kabartma tozunun olmaması, yumurta aklarının pandispanyayı kabartması içindir.

Fırın tepsimizin içini tereyağı ile güzelce yağladıktan sonra karışımımızı tepsiye aktarıyoruz. Üzerini güzelce düzleştirip, birkaç kez tepsiyi tezgaha vurarak içerisindeki hava kabarcıklarının dağılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kakaolu pandispanyamızı pişiriyoruz. İlk yarım saat fırını açmamalıyız; aksi takdirde kekimizin ortası çöker. Pandispanyamızın pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebiliriz. Kürdan temiz çıkarsa pandispanyamız pişmiş demektir. Pandispanyamız soğuduğunda pastalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kakaolu Un Kurabiyesi

Kakaolu Un Kurabiyesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri