Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek

Kakaolu ıslak kek, beş çaylarının yanında ikram edilebilecek, büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak harika bir kek çeşididir. Hemen bayatlamayan özelliği ile favori kekler arasında yer almaktadır. Bu makalede, kakaolu ıslak kekin yapımı için gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanış süreci açıklanacaktır.

Gerekli Malzemeler

Kek İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sos İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?

1. Adım: Kek Karışımının Hazırlanması

Yumurta ve şekeri uygun bir kabın içine alarak köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt ilave ederek çırpmaya devam edin. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız karışımı düzgün bir şekilde yayın.

2. Adım: Pişirme İşlemi

Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz; kürdan kekten temiz çıkıyorsa, kek pişmiş demektir.

3. Adım: Sosun Hazırlanması

Kek pişerken, sos malzemelerini ufak bir tencereye alarak kısık ateşte şeker eriyinceye kadar ılıtın. Sosun tamamen kaynamasına gerek yoktur, sadece şekerin erimesi yeterlidir.

4. Adım: Keki Soslamak

Pişen keki hafif ılıdıktan sonra kare şeklinde kesin. Üzerine ılıttığınız sosu eşit miktarda dökün. (Kek soğumadan dökerseniz kek istenilen yumuşaklıkta olmayabilir) Kekin sosu iyice çekmesi için birkaç dakika bekleyin.

5. Adım: Servis

Kakaolu ıslak kek, artık servis için hazır. Kek dilimlerini servis tabağına alarak üzerini Hindistan cevizi ya da toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kakaolu ıslak kekin daha lezzetli olması için birkaç püf noktası bulunmaktadır:
  • Keki fırından çıkardıktan sonra sosu dökmeden önce kekin üzerine kürdanla delikler açarak sosun daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kakaonun kaliteli olmasına dikkat edin; kaliteli kakao, kekin lezzetini artıracaktır.
  • Servis sırasında yanında bir top dondurma ile sunarak farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri