Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yumuşak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Kakaolu Kek

Yumuşak kakaolu kek, herkesin severek tükettiği popüler bir tatlıdır. Özellikle diş problemi yaşayan bireyler için ideal bir seçimdir. Kakaolu olması, bu yumuşak kekin çay davetlerinizin vazgeçilmezi haline gelmesine katkı sağlar. Adından da anlaşıldığı gibi, diğer keklere oranla daha yumuşak bir kıvama sahiptir. Kekin yumuşak olmasını sağlamak için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Ayrıca, yumurtaların iyice çırpılmış ve köpük haline gelmiş olması da önemlidir. Malzemeler arasında yoğurt yerine süt kullanmak, kekin sünger gibi yumuşacık olmasına yardımcı olacaktır. Son olarak, keki pişirdikten sonra hemen fırından almamak, fırının kapağını açarak kek tepsisini ağzı açık fırında bekletmek, kekin daha yumuşak olmasını ve içini çekmesine yardımcı olacak önemli bir ayrıntıdır. Şimdi lezzetli yumuşak kakaolu kek yapmaya çalışalım.

Yumuşak Kakaolu Kek İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Yumuşak Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

Kekin yapımına başlamadan önce, unlu malzemeleri ayrı bir kaba alıp karıştırarak hazırlayalım. Önce unu ekleyelim, daha sonra kabartma tozunu ekleyelim ki kekimiz güzel kabarsın. Ardından karıştırma kabımızda yumurtaları ve bir su bardağı şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Devamında içerisine kalan diğer sıvı malzemeleri de ilave edip, itinalı bir şekilde 3 dakika kadar çırpalım. Sıvı malzemelerle çırpma işlemini bitirdikten sonra, unlu karışımı da karıştırma kabımıza alarak tüm malzemeyi vazgeçmeden 4 dakika kadar çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra yağladığımız kalıbımıza hamurumuzu dökelim ve önceden ısıttığımız fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Kürdan ile piştiğini kontrol ettiğimiz kekimizi, piştikten sonra 10-15 dakika kadar fırının kapağı açık kalacak şekilde beklemeye bırakalım. Kekimizi fırından aldıktan sonra ister ılık, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çikolatalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pandispanya Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sade Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri