Fındıklı Kakaolu Kek Fındıklı kakaolu kek yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Özellikle çıtır çıtır ve hoş aromalı bir kek arayışında olanlar için bu tarif kaçınılmaz olacaktır. Fındıklı kakaolu kek ile konuklarınıza hoş bir karşılama yapabilirsiniz. Fındıklı Kakaolu Kek Malzemeleri
Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Kekin yapımına başlarken, tereyağı ile şekeri önce düşük hızda, ardından yüksek hızda çırpıcı ile karıştırın. Bu karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Ardından karışıma yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Karıştırma işlemine devam ederken, yavaş yavaş sütü ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın ve sıvı karışımın içine ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Tüm malzemeler yeterince karıştıktan sonra içine fındıkları ekleyin. Hazır hale gelen hamuru, yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dökün. Hamurun üst kısmına tekrar fındık serpiştirin ve son olarak pudra şekeri eleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar fındıklı kakaolu keki pişirin. Kek yeterli seviyede piştikten sonra fırının kapağını açık bırakacak şekilde 15 dakika kadar dinlendirin. Fındıklı kakaolu kek, fırının içinde dinlendikten sonra servis için sunum tabaklarına alın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Fındıklı kakaolu kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte bazı öneriler:
|