Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kek

Fındıklı kakaolu kek yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Özellikle çıtır çıtır ve hoş aromalı bir kek arayışında olanlar için bu tarif kaçınılmaz olacaktır. Fındıklı kakaolu kek ile konuklarınıza hoş bir karşılama yapabilirsiniz.

Fındıklı Kakaolu Kek Malzemeleri

  • 90 gram toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 2 veya 3 adet yumurta (büyüklüğüne göre)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 250 gram un
  • 100 gram fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao

Fındıklı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kekin yapımına başlarken, tereyağı ile şekeri önce düşük hızda, ardından yüksek hızda çırpıcı ile karıştırın. Bu karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Ardından karışıma yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.

Karıştırma işlemine devam ederken, yavaş yavaş sütü ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın ve sıvı karışımın içine ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Tüm malzemeler yeterince karıştıktan sonra içine fındıkları ekleyin.

Hazır hale gelen hamuru, yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine dökün. Hamurun üst kısmına tekrar fındık serpiştirin ve son olarak pudra şekeri eleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar fındıklı kakaolu keki pişirin. Kek yeterli seviyede piştikten sonra fırının kapağını açık bırakacak şekilde 15 dakika kadar dinlendirin.

Fındıklı kakaolu kek, fırının içinde dinlendikten sonra servis için sunum tabaklarına alın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Fındıklı kakaolu kek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte bazı öneriler:

  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu, kekin daha homojen bir şekilde karışmasını sağlar.
  • Unu ve kakaoyu eklemeden önce eleyerek kullanmak, kekin daha pürüzsüz ve kabarık olmasını sağlar.
  • Kekin içine ekleyeceğiniz fındıkları önceden hafifçe kavurmak, fındıkların aromasını daha belirgin hale getirir.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumadan dilimlememeye özen gösterin. Böylece kekin dağılmasını önlemiş olursunuz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pasta Kreması Tarifi ve Malzemeleri

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi

Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Kakaolu Toplar Kek Tarifi

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri