Kakaolu Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kakaolu Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krem Şantili Kek

Kakaolu krem şantili kek, hem lezzetli hem de hazırlaması oldukça basit bir tariftir. Bu kek, dışarıdan aldığınız hazır pastalardan bile çok daha lezzetli olup, her yaştan insanın keyifle tüketebileceği bir tat sunar. Özellikle tatlı krizlerinde, misafir ağırlarken ya da etkinliklerde hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Henüz denemediyseniz, hemen mutfağa gidip bu nefis keki yapın ve tadını çıkarın.

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Krem Şantisi İçin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket toz krem şanti

Sosu İçin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı

Kakaolu Krem Şantili Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekin hamurunu hazırlamakla başlayalım. Bir kabın içine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Bu iki malzemeyi mikser yardımıyla kar haline gelinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra sırasıyla sütü ve sıvı yağı ekleyerek mikserle iyice çırpın. Ardından kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve akışkan bir kek hamuru hazırlayın. Kek hamurunun içinde hiç topaklanmış un kalmaması için iyice çırpın.

Kek hamurunu hazırladıktan sonra küçük bir kare fırın tepsisini yağlayın ve içine kek hamurunu dökün. Bu arada fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıttıktan sonra keki fırına verin. Kek fırına verildikten sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın; aksi takdirde kekiniz güzel kabarmaz. Daha sonra kakaolu keki 30-35 dakika kadar fırında pişirin.

Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Bu sırada kakaolu krem şantili kekin sosunu hazırlamak için bir tencereye soğuk sütü, kakaoyu, toz şekeri ve tereyağını ilave edin. Orta dereceli ateşte karıştırarak sosu pişirin. Sos pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bırakın. Sos ılıdıktan sonra fırından çıkardığınız kakaolu kekin üzerine kaşıkla her yerine dökün.

Şimdi sıra krem şantiyi hazırlamaya geldi. Derin bir kabın içine toz krem şantiyi ve soğuk sütü ekleyin ve mikser ile koyu kıvam alana kadar iyice çırpın. Daha sonra sos ile ıslattığınız kakaolu kekin üzerine krem şantiyi her tarafını kaplayacak şekilde sürün. Ardından krem şantili kakaolu keki dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Kek dinlendikten sonra üzerine çikolata damlaları, fındık içi veya ceviz içi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kekler Tarifi ve Malzemeleri