Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı kakaolu kek, herkesin severek tükettiği popüler bir hamur işidir. Genellikle her evde en az haftada bir ya da iki defa kakaolu, portakallı, meyveli, sade, çikolatalı, limonlu veya tarçınlı kekler pişirilmektedir. Çocuklar en çok kakaolu ve çikolatalı keki severek tüketmektedir. Aslında kekin yapımı oldukça kolaydır. Ancak bazı hanımlar kendi keklerinin çok fazla kabarmadığını ve güzel olmadığını düşünmektedir. Oysaki kekin hamurunu hazırlarken toz şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra geriye kalan malzemeleri sırayla tahta kaşık kullanarak eklemek gerekir. Eğer bu şekilde kek hamurunu hazırlarsanız, muhteşem havalı bir kek pişirmiş olursunuz. Portakallı kakaolu kek yaparken hem portakalın suyunu hem de kabuğunu rendeleyerek mükemmel bir portakal aroması elde edebilirsiniz. Kek ayrıca hanımların beş çayında, altın günlerinde, kahvaltıda ve okulda çocuklar için vazgeçilmez bir lezzettir.

Portakallı Kakaolu Kek İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal (Hem suyu hem de kabuğunun rendesi)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un

Portakallı Kakaolu Kekin Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir kasenin içerisine yumurtaları alın ve mikser ile köpürene kadar iyice çırpın. Daha sonra sırayla malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Önce sıvı yağı, sütü ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip içinde topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbının içerisine kek harcının yarısını dökün. Geriye kalan kısmı kakao ekleyerek karıştırın. Daha sonra kakaolu kek harcını da kalıbın içerisine ilave edin. Hazırladığınız portakallı kakaolu kekin üzerine bıçak ile çizikler yapın. Kek için kullandığınız portakalın kabuklarını küçük olacak şekilde doğrayarak kalıptaki kek hamurunun üzerine serpiştirin. Keki soğuk fırında pişirmek daha iyi kabarmasını sağlar. 175 dereceye ayarladığınız fırına keki koyun ve ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin. Portakallı kakaolu kek kabarıp pişmeye yakınken kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin. Portakallı kakaolu kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuduktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kakaolu Un Kurabiyesi

Kakaolu Un Kurabiyesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri