Fındıklı Kakaolu Kurabiye Fındıklı kakaolu kurabiye, yapımı kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifidir. Özellikle çocuklu evlerde, anneler çocuklarının daha sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla evde çeşitli atıştırmalıklar hazırlar. Bu tarif, hem lezzetli hem besleyici hem de kolay bayatlamayan bir kurabiyedir. Ani gelen konuklarınız için de mükemmel bir ikramlık olacaktır. Şimdi, fındıklı kakaolu kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Fındıklı Kakaolu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Fındıklı Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Yoğurma kabının içerisine, margarin ve unu ekleyin ve ellerinizle iyice yoğurun. Margarin oda sıcaklığında olduğunda bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. Hamur ıslak kuma benzer bir hale gelecektir. Ardından sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtanın sadece sarısını ve kakaoyu ilave edin. Yumurta akını kurabiyelerin üzerinde kullanmak üzere ayırın. Malzemeleri iyice yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Un miktarı yeterli gelmezse, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiye hamurunu 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Bu arada, fırın tepsisini yağlayın ve fırını 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Bir kâsenin içinde yumurta akını çırpın. Dolaptan çıkardığınız hamuru uygun boyutlarda şekillendirerek önce yumurta akına, ardından kırık fındık içine batırın ve tepsiye yerleştirin. Kurabiyeler tamamen fındıkla kaplanmış olmalıdır. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra, tepsiyi ısınmış fırına koyun ve üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyelerin fazla kızarmamasına özen gösterin, aksi halde bisküvi kıvamında olurlar. Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılındığında servise hazırdır. Kalan kurabiyeleri cam bir kavanozda saklarsanız, uzun süre tazeliğini korurlar. Afiyet olsun. |