Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fındıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kakaolu Kurabiye

Fındıklı kakaolu kurabiye, yapımı kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifidir. Özellikle çocuklu evlerde, anneler çocuklarının daha sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla evde çeşitli atıştırmalıklar hazırlar. Bu tarif, hem lezzetli hem besleyici hem de kolay bayatlamayan bir kurabiyedir. Ani gelen konuklarınız için de mükemmel bir ikramlık olacaktır. Şimdi, fındıklı kakaolu kurabiyeleri birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fındıklı Kakaolu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yeteri kadar kırık fındık içi

Fındıklı Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabının içerisine, margarin ve unu ekleyin ve ellerinizle iyice yoğurun. Margarin oda sıcaklığında olduğunda bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. Hamur ıslak kuma benzer bir hale gelecektir. Ardından sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtanın sadece sarısını ve kakaoyu ilave edin. Yumurta akını kurabiyelerin üzerinde kullanmak üzere ayırın. Malzemeleri iyice yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Un miktarı yeterli gelmezse, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız kurabiye hamurunu 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Bu arada, fırın tepsisini yağlayın ve fırını 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Bir kâsenin içinde yumurta akını çırpın. Dolaptan çıkardığınız hamuru uygun boyutlarda şekillendirerek önce yumurta akına, ardından kırık fındık içine batırın ve tepsiye yerleştirin. Kurabiyeler tamamen fındıkla kaplanmış olmalıdır. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra, tepsiyi ısınmış fırına koyun ve üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyelerin fazla kızarmamasına özen gösterin, aksi halde bisküvi kıvamında olurlar. Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılındığında servise hazırdır. Kalan kurabiyeleri cam bir kavanozda saklarsanız, uzun süre tazeliğini korurlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Süt Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krema Tarifi ve Malzemeleri