Kakaolu Kalıpta Kek Çoğunlukla herkes kek yapmayı sever, ancak kabarmayan kekler hevesinizi kırabilir. Çoğu kişi kek yaparken birtakım sorunlarla karşılaşabilir. İyi bir kek yapabilmek için bazı püf noktaları vardır. Bugün sizlerle müthiş kabaran kalıpta kakaolu kek tarifini paylaşacağım. Siz de kek yaparken bazı sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. En çok yapılan hamur işleri arasında yer alan kakaolu kalıpta kek, her an elinizin altında hazırda bulunması gereken ve herkesin severek yediği nefis bir kektir. Lezzetli, kabarmış ve kolay kek tarifi arayanlar için kakaolu kalıpta kek tam size göre. Bu tarif, benim mutfağımdan eksik etmediğim bir kek tarifidir. Canınız tatlı atıştırmalıklar istediğinde, çayın yanında ikramlık bir şeyler gerektiğinde, soğuk bir süte eşlik edecek kakaolu bir kek gerektiğinde ya da aniden gelen misafirlerinize çabucak hazırlayabilirsiniz. Kakaolu Kalıpta Kek İçin Malzemeler
Kakaolu Kalıpta Kek Nasıl Yapılır? Öncelikle kekin hamuru için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü malzemelerin soğuk olması kekin kabarmasına engel olur. Bu nedenle kullanacağınız malzemeleri daha önceden buzdolabından çıkarmanızı öneririm. Geniş bir kabın içerisine ilk olarak yumurta ve toz şekeri koyun. Şeker iyice eriyip yumurta köpürüp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Bu işlem kekinizin daha fazla kabarmasını sağlayacaktır. Daha sonra karışımın içerisine süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından kullanacağınız kuru malzemeleri, yani kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek yavaş yavaş kabın içerisine ilave edin. Kek malzemelerinin içerisine unu ilave ettikten sonra kekin güzel kabarması için kesinlikle mikserle çırpmayın. Kaşıkla karıştırmanız yeterli olur. Son olarak kek hamurunun içerisine birkaç damla limon suyu damlatın. Kakaolu kek hamurumuzu hazır ettikten sonra kek kalıbınızı pişen kekinizin kalıptan kolay çıkabilmesi için margarin ile iyice yağlayın ve üzerine un serpiştirin. Daha sonra hazırladığınız kakaolu kek hamurunu kalıba dökün ve eşit oranda kalıbın her tarafına yayılmasını sağlayın. Kalıptaki kakaolu kek hamurunu önceden ısıttığınız fırının en altına koyup yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Keki fırına verdiğinizde fırının kapağını açarsanız kekiniz sönecektir. Kekinizin kabarıklığını korumasını istiyorsanız, kek piştikten hemen sonra fırından çıkarmamalısınız. Pişen kekiniz sıcak fırından çıkıp soğuk hava ile temas ettiğinde kabarıklığını yitirir. Bu nedenle kakaolu kalıpta kekiniz piştikten sonra fırını kapatıp 5-10 dakika kadar fırında dinlendirdikten sonra çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Kutam
21 Temmuz 2024 PazarKekin kabarması için şeker ve yumurtayı ne kadar süre çırpıyorsunuz? Mikserle mi yoksa el ile mi çırpıyorsunuz?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarKutam, kekin kabarması için şeker ve yumurtayı yaklaşık 5-7 dakika boyunca çırpman gerekiyor. Bu işlemi mikserle yapmak, daha hızlı ve etkili bir sonuç almanı sağlayacaktır. Ancak, mikserin yoksa el ile de çırpabilirsin; bu durumda biraz daha uzun süre çırpman gerekebilir. Bu süre boyunca karışımın rengi açılıp krema kivamına gelmelidir. Bu şekilde kekin daha iyi kabaracaktır. Afiyet olsun!