Kakaolu Pasta KremasıKakaolu pasta kreması, evde kendinizin hazırladığı kakaolu pasta kreması ile nefis lezzetlerde çeşitli pastalar hazırlayabilirsiniz. Çoğunlukla dışarıda hazır olarak bulunan kakaolu pasta kreması yerine kendi hazırladığınız kakaolu pasta kreması hem daha sağlıklı hem de daha lezzetlidir. Ayrıca çocuklarınız, eşiniz ve bütün sevdiklerinize evde kendinizin hazırladığı pasta keki ve kakaolu pasta kreması ile mükemmel lezzette pastalar hazırlayarak onlara sürpriz yapabilir ve gönüllerinde taht kurabilirsiniz. Eğer hala evde kakaolu pasta kreması ile muhteşem pastalar hazırlamak isterseniz hemen işe başlayabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan kakaolu pasta kremasını sadece kekin arasında değil, aynı zamanda pastanın her yerini kaplamak için de kullanabilirsiniz. Kakaolu Pasta Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeler
Kakaolu Pasta Kreması Nasıl Yapılır?İlk önce tencerenin içerisine soğuk sütü, toz şekeri, kakaoyu ve unu ilave edelim ve iyice çırpıcı ile karıştıralım. Ardından ocağın altını açalım, tencereyi üzerine alalım ve orta dereceli ateşte karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirelim. Kakaolu pasta kreması kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatalım ve tencereyi ocaktan alalım. Daha sonra içine margarini ilave edelim ve karıştırarak sıcaklığıyla erimesini sağlayalım. En son vanilyayı ilave edip karıştıralım. Kakaolu pasta kreması hafif ılındıktan sonra pastanın ara kreması olarak ya da pastanın her tarafını kaplamak için kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçlarıKakaolu pasta kreması hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır:
Bu pratik ve lezzetli kakaolu pasta kreması tarifi ile hem sağlıklı hem de lezzetli pastalar hazırlayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Evde kendim kakaolu pasta kreması yapmaya çalıştım ama margarin eklerken kremanın sıcaklığını tam ayarlayamadım ve homojen bir karışım elde edemedim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Cevap yazMerhaba Şahdar,
Kakaolu pasta kreması yaparken margarin ekleme aşamasında yaşadığın homojenleşmeme sorununu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
1. Sıcaklığı Ayarla: Margarin eklerken krema karışımının oda sıcaklığında olması önemlidir. Eğer krema çok sıcaksa, margarin erir ve homojen bir karışım oluşmaz. Çok soğuksa da margarin topaklanabilir. Bu nedenle, kremaını oda sıcaklığına getirmen iyi olur.
2. Margarinı Yumuşat: Margarini eklemeden önce oda sıcaklığına gelene kadar beklet. Yumuşamış margarin, krema ile daha kolay birleşir ve homojen bir karışım elde etmeni sağlar.
3. Yavaş ve Kademeli Ekleme: Margarini bir anda eklemek yerine parça parça ve yavaş yavaş ekle. Her eklemede iyice karışımı sağla ve bir sonraki parçayı eklemeden önce kremaın iyice homojen olduğundan emin ol.
4. Karıştırma Hızı: Mikser kullanıyorsan, kademeli olarak hızı arttırabilirsin. Yavaş bir hızda başlayıp kademeli olarak hızı artırmak, margarin ve kremanın daha iyi karışmasını sağlar.
Bu adımları takip ederek, homojen bir kakaolu pasta kreması elde edebilirsin. Umarım bu bilgiler işine yarar. Kolay gelsin!