Kakaolu Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kakaolu Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli tatlılara nazaran sütlü tatlıları tercih edenlerdenseniz ve tatlı krizi yaşıyorsanız bu pasta tarifini deneyerek mükemmel bir lezzetle tanışabilirsiniz. Ağır şerbetli tatlılar özellikle kilo kontrolü yapanlar için tehlike oluşturabilir. Kilo vermek isteyen, ama tatlılardan vazgeçemeyen kişiler için özel bir tariftir. Diyabet hastaları için tatlı ya da pasta yemek genellikle hayaldir. Oysaki kakaolu rulo pasta, aşırıya kaçılmadığı sürece diyabet hastaları için de iyi bir alternatif olabilir. Şeker ihtiyacınızı karşılamak, tatlı krizini bastırmak ve misafirlerinize çayın yanında hoş bir ikramlık sunmak için bu pastayı tercih edebilir, mutfaklarınızda kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Çok basit olmasına rağmen ortaya mükemmel bir görüntü ve lezzet çıkarabileceğiniz kakaolu bisküvili rulo pasta, kreması tam kıvamında olduğunda sonucun başarısız olması imkânsızdır. Bu nedenle krema kıvamına çok dikkat edilmelidir. Krema ne kadar fazla çırpılırsa o kadar akışkan ve güzel olur.

Kakaolu Bisküvili Rulo Pasta İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 tane orta boy muz
  • İri çekilmiş ceviz içi veya Hindistan cevizi
Kakaolu Bisküvili Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Kolaylıkla harikalar yaratabileceğiniz bu pasta ile evinizin yıldızı olabileceksiniz. Kakaolu bisküvili pasta için ilk önce uygun bir tencerenin içine margarin alınarak eritilir. Üzerine un eklenerek, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt sicim şeklinde ilave edilir ve bir yandan topak olmaması için devamlı karıştırılır. Ocağın altı kısık olmalıdır. Son olarak vanilya ve toz şeker eklenir ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Krema göz göz olduktan sonra ocaktan alınır. Ocaktan alınan krema mikserle 5 dakika boyunca çırpılarak pürüzsüz bir hal alması sağlanır.

Kakaolu bisküviler mutfak robotuna atılarak un haline gelene kadar ezilir. Bu işlem elle de yapılabilir. Ezilen bisküviler geniş bir tepsinin tabanına yayılır. Bisküvilerin üzerine krema dökülür ve bisküvilerin tamamen üzeri kremayla kapatılır. Bu aşamada Hindistan cevizi veya ceviz içi serpilebilir. Kakaolu bisküvili pastanın üzeri streçle kaplanarak buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra uzun dilimler halinde kesilir. Her bir dilimin arasına yeteri kadar muz yerleştirilip rulo şeklinde katlanır. Rulo boyutu tercihe göre değişebilir. Rulo halinde katlanan pasta uygun bir servis tabağına dizilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Browni Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Un Kurabiyesi

Kakaolu Un Kurabiyesi

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Krem Şantili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Paşa Lokumu Tarifi ve Malzemeleri