Kakaolu Havuçlu Kek Kakaolu havuçlu kek, farklı kek tariflerini denemeyi sevenlere tavsiye edebileceğimiz harika bir lezzettir. Bu kek, çay saatlerinizi keyifli bir hale getirirken, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Sağlıksız hazır şekerlemeler yerine çocuklarınıza kakaolu havuçlu kek pişirmeyi deneyebilirsiniz. İçeriğindeki havuç, kekin besleyici değerini artırmaktadır. Şimdi bu harika kek tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Kakaolu Havuçlu Kek İçin Gerekli Malzemeler
Kakaolu Havuçlu Kek Nasıl Yapılır? Geniş bir kâsede kek hamurunu hazırlamaya başlayın. İlk olarak yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. Malzemeler iyice köpürdüğünde, içine süt ve sıvı yağı ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Bu karışıma toz tarçını, kakaoyu ve iç cevizleri ekleyin. Çırpma işlemini tahta kaşıkla yaparak kekin iyi kabarmasını sağlayın. Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyip, karıştırdığınız kek harcına ilave edin. Ardından kekin kuru malzemelerini ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu başka bir yerde karıştırıp, diğer malzemelerin içine ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karışmalarını sağlayın. Kek hamuru akışkan bir kıvama geldiğinde, kakaolu havuçlu kek pişmeye hazır demektir. Hamuru kek kalıbının içine dökün. Kalıbı hafifçe yere vurarak havasını çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp, ısıtın. Kek kalıbını fırına koyduğunuzda yaklaşık 30-35 dakika pişme süresi olacaktır. İlk 20 dakika fırını açmayın, böylelikle kekiniz daha iyi kabarır. Pişen keki dışarı aldıktan sonra 15-20 dakika bekletin. Daha sonra dilimleyerek kakaolu havuçlu keki çayla birlikte ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |