Hindistan Cevizli Kakaolu KurabiyeKurabiyeler, hem misafirlere sunulabilecek hem de aile bireylerine ikram edilebilecek en güzel atıştırmalıklardandır. İçerisine eklenen malzemelerle daha da lezzetli hale gelen bu kurabiyelerden bugün sizlere, Hindistan cevizli kakaolu kurabiyenin tarifini vereceğim. Eskiden daha çok sade veya kakaolu sade olarak bilinen kurabiye çeşitleri varken, günümüzde içerisine farklı malzemeler ekleyerek çeşitlendirebileceğimiz birçok tarif bulunmaktadır. Bu farklı kurabiye tariflerinden biri de, menünüze dahil etmeniz için hazır bekliyor. Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiyenin Malzemeleri
İç Malzemeleri
Ayrıca, üzerine serpmek için ekstra Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye Nasıl Yapılır?Derin bir kaseye vanilya, kabartma tozu, toz şeker, sıvı yağ, kakao, yumurta ve margarini ekleyerek, bir mikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpın. Karışımın içindeki şeker eriyip özleşene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra içerisine unu yavaş yavaş ekleyerek, bir kaşık yardımı ile karıştırın. Tüm un eklendikten ve karışımın içinde kaybolduktan sonra, topaklanma olmaması için hamuru elinize yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun. Aksi takdirde topaklanmalar meydana gelebilir. Elinize yapışmayan hamuru elde ettikten sonra, hamuru bir kenarda dinlendirin. Bu esnada, iç harcı hazırlamak için bir kaseye iç malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. İstediğiniz kıvamda bir iç harç elde ettiğinizde, bir kenarda bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içini bir parmak genişliğinde açarak iç harcı koyun. İç harç dışarı çıkmayacak şekilde kapatıp, önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın. Hamur bittikten sonra, kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Kurabiyeleri, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kurabiyeler, kızarıp kabardığında fırından çıkarın. Her fırının pişirme süresi farklı olabileceğinden, kurabiyeleri kontrol ederek pişirme süresini kendiniz belirleyin. Artık Hindistan cevizli kakaolu kurabiyeleriniz hazır ve servis edilebilir. Afiyet olsun. |
Ben bu tarifi denedim ama hamurum çok yapışkan oldu, acaba unu mu az koydum? Ayrıca iç harcı koyarken zorlandım, sizce iç malzemeleri karıştırırken farklı bir yöntem mi uygulamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap yazMerhaba Aynıhayat,
Hamurun yapışkan olması genellikle un miktarının az olmasından kaynaklanır. Bir dahaki sefere un miktarını biraz daha artırarak deneyebilirsin. Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol etmek iyi bir yöntem olabilir. İç harcı koyarken zorlandıysan, iç malzemeleri karıştırırken daha katı bir kıvam elde etmeye çalışabilirsin. Bunun için iç malzemelerine biraz daha un veya ekmek kırıntısı ekleyebilirsin. Bu, harcın daha kolay şekil almasını sağlayacaktır. Umarım bu öneriler işine yarar. Başarılar dilerim!