Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kakaolu Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tarçınlı Kek

Kakaolu Tarçınlı Kek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evlerde sıklıkla yapılan bu tarif, özellikle çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmez eşlikçisidir. Kakaonun yoğun aroması ile tarçının sıcak ve rahatlatıcı kokusu birbirine çok yakışır. Bu kek, özellikle çocuklar tarafından da büyük bir beğeni ile tüketilir ve yapımı oldukça pratiktir. Tüm malzemelerin bir kapta mikserle çırpılması yeterlidir.

Kakaolu Tarçınlı Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu tarçınlı kek tarifi için derin bir karıştırma kabı tercih edilir. Kabın içerisine yumurtalar kırılarak mikser ile çırpılmaya başlanır. Daha sonra içerisine şeker ilave edilir. Şekerler iyice eriyene kadar çırpma işlemi sürdürülür. Daha sonra içerisine yoğurt, sıvı yağ ve kakao ilave edilir. Malzemeler eklenirken mikser ile çırpma işlemine ara verilmemelidir. Kek yapımının en önemli püf noktası tüm malzemelerin iyice çırpılmasıdır. Daha sonra kabın içerisine vanilya, kabartma tozu, tarçın ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine özleştikten sonra son olarak kek hamurunun içerisine iri parçalar halinde ufalanmış cevizler ilave edilir. Cevizler ilave edildikten sonra mikser kullanılmaz. Bunun yerine spatula yardımıyla iyice karıştırılır.

Kakaolu tarçınlı kek için istenilen şekilde bir kek kalıbı tercih edilebilir. Kek kalıbının her bir tarafı margarin ile iyice yağlanır. Hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür ve üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir. Kekin güzel kabarması için ilk 10-15 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. İlerleyen dakikalarda kekin üzerine kürdan batırarak kekin pişip pişmediği kontrol edilir. Kek pişmediyse kürdan ıslak hamurlu şekilde, kek piştiyse kürdan kuru olarak çıkacaktır. Bu püf noktası kekin pişme süresinde oldukça büyük bir avantaj sağlar. Kekin üzerinin yanmaması için fırının orta katında pişirilmesine özen gösterilmelidir. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve içini çekmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Daha sonra kek kalıbı ters çevrilerek üzerine ıslak bez konulur ve bu şekilde 5-10 dakika kadar bekletilir. Bu sayede kek kalıptan kolaylıkla çıkacaktır. Kakaolu tarçınlı kek istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınarak, sıcak olarak sevdiklerimize sunum yapılabilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Çikolata Parçalı Kek Tarifi

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Cupcake Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enfes Kakaolu Kek Tarifi

Enfes Kakaolu Kek Tarifi