Yoğurtlu kakaolu kek, diğer kek çeşitlerine göre biraz daha farklıdır. Malzemelerde süt yerine yoğurt kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra 3 veya 4 yumurta ile yapılan keklerdeki ağırlığı hissedenler için ideal kek lezzetidir. Diğer keklere göre daha az yumurta kullanılması yoğurtlu kakaolu kekin daha hafif olmasını sağlamaktadır. Yoğurtlu kakaolu kek her yaş kesimi için oldukça sevilen bir lezzettir. Çay keyiflerinde aranan lezzetler arasında yer alan bir kek çeşididir. Yoğurtlu kakaolu kek çay yanı sıra diğer meşrubatların yanında da servis yapılabilmektedir. Servis tabaklarında hem görünüm hem de lezzet olarak iştah kabartmaktadır. Yapımı kolay ve pratiktir. Ev yapımı olduğu için gönül rahatlığıyla tüm aile fertleri tarafından tüketilmektedir. Ayrıca bayatlamaz ve dayanıklıdır. Buzluk bölümünde saklanabilen yoğurtlu kakaolu kek ani gelen misafirlerinize 2 dakika içerisinde mikro dalgada ısıtılarak sunum yapılabilir. Tüm marifetli hanımlara tavsiye ederiz. Yoğurtlu Kakaolu Kek İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yoğurtlu Kakaolu Kek Nasıl Yapılır? Afiyet Olsun Ekstra İpuçları ve Öneriler 1. Farklı Tatlar Ekleyin Yoğurtlu kakaolu kek tarifine farklı tatlar ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, hamura ceviz, fındık veya kuru meyve ekleyebilirsiniz. Bu, kekinize ekstra bir lezzet katacaktır.2. Glutensiz Alternatif Eğer glutensiz bir diyet takip ediyorsanız, bu tarifi glutensiz un ile deneyebilirsiniz. Aynı zamanda, kabartma tozunun da glutensiz olduğundan emin olun.3. Servis Önerileri Yoğurtlu kakaolu keki dilimleyip üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında vanilyalı dondurma ile de servis yaparak misafirlerinize farklı bir sunum yapabilirsiniz.4. Saklama Koşulları Kekinizi hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.5. Pişirme Süresi ve Isı Ayarı Her fırının pişirme süresi ve ısı ayarı farklı olabilir. Bu yüzden, keki pişirirken arada bir kontrol etmekte fayda var. Kekin ortasına bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir. |