Kakaolu pastacı kreması nasıl yapılır?

Çikolata tadının en sevilen hallerinden biri olan kakaolu kremayı evde yapmak sandığınızdan daha kolay. Sütlü ve yoğun kıvamlı bu krema, pastalarınıza lezzet katarken aynı zamanda pratik bir tatlı alternatifi sunuyor. İşte mutfakta denemek isteyeceğiniz nefis bir kakaolu pastacı kreması tarifi.

18 Kasım 2025

Kakaolu Pastacı Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu ekleyin
  • Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
  • Kremayı kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Kremayı ılınıncaya kadar ara ara karıştırın
  • Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Püf Noktaları:


  • Kremayı sürekli karıştırmazsanız topaklanma olabilir
  • Kıvamını beğenmezseniz, daha koyu olması için biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Kakao oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • Kremayı tam soğumadan pastanıza sürmeyin

Kullanım Önerileri:

  • Pasta arası kreması olarak
  • Profiterol ve ekler dolgusu olarak
  • Muhallebi olarak tek başına
  • Kek üzerine sürerek

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;