Kakaolu muzlu ekmek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Olgun muzların doğal tatlılığıyla kakaonun zengin aromasını buluşturan bu nefis ekmek, hem pratik hem de lezzet dolu bir atıştırmalık alternatifi sunuyor. Mis gibi kokusuyla evinizi saracak bu tarif, kahve molalarınızı şölene dönüştürecek nitelikte.

18 Kasım 2025

Kakaolu Muzlu Ekmek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 olgun muz (orta boy)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Muzları bir kasede çatalla iyice ezin
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Ezilmiş muzları, sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar spatulayla karıştırın
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekleyin
  • Yağlanmış ekmek kalıbına harcı dökün
  • 180°C fırında 45-50 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın
  • Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:


  • Muzların olgun (siyaha yakın) olması tatlılık ve nem sağlar
  • Çok fazla karıştırmak ekmeğin sertleşmesine neden olabilir
  • İsteğe bağlı olarak içine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz
  • Tam buğday unu ile daha sağlıklı bir versiyon yapabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Üzerine pudra şekeri serperek
  • Yanında bir bardak süt veya kahve ile
  • Dondurma ile sıcak servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;