Sütlü kakaolu baklava tarifi nasıl yapılır?

Geleneksel baklavaya tatlı bir dokunuş getiren bu tarif, sütlü kakaolu şerbetiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Yufkaların arasına serpiştirilen cevizle hazırlanan bu nefis tatlı, sıcak baklavayla soğuk şerbetin buluşmasıyla ideal kıvamını buluyor.

18 Kasım 2025

Sütlü Kakaolu Baklava Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket baklavalık yufka (ince yufka)
  • 250 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Kakaolu Şerbet İçin:


  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin, ardından vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Baklavalık yufkaları tezgaha serin. İsterseniz aralarına dövülmüş ceviz veya fındık serpebilirsiniz. Yufkaları, tereyağı ile yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Her katı fırçayla eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üst katı da yağlayın.
  • Baklavayı baklava dilimleri şeklinde kesin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 180°C'de üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Baklava fırından çıkar çıkmaz, soğumuş olan sütlü kakaolu şerbeti üzerine dökün.
  • Şerbeti çekene kadar dinlendirin ve servis yapın.

Not: Şerbetin soğuk, baklavanın sıcak olması önemlidir. Bu sayede baklava şerbeti daha iyi çeker ve kıvamı mükemmel olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;