Hindistan cevizli kakaolu islak kek nasıl yapılır?

Hindistan cevizinin egzotik dokusu ile kakaonun zengin aromasını buluşturan bu ıslak kek, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek nefis bir alternatif sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, sosunun kekin içine işlemesiyle ortaya çıkan yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

18 Kasım 2025

Hindistan Cevizli Kakaolu Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


  • Öncelikle kek hamuru için yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, hindistan cevizi, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin
  • Kek pişerken sos için tüm sos malzemelerini bir tencereye alın
  • Sosu kaynayana kadar karıştırarak pişirin, sonra ocaktan alın
  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın
  • Hazırladığınız sıcak sosu kekin üzerine gezdirerek dökün
  • Sosu iyice çekmesi için en az 2-3 saat bekletin
  • Dilimleyip servis yapın

Püf Noktaları:

  • Kekinizin daha ıslak olmasını isterseniz sos miktarını artırabilirsiniz
  • Hindistan cevizini rendelenmiş olarak kullanabilirsiniz
  • Kek tamamen soğumadan sos dökmeyin, sıcakken dökülürse daha iyi emilir
  • Üzerini çikolata parçaları veya fındıkla süsleyebilirsiniz

Not: Bu tarifle hazırlanan hindistan cevizli kakaolu ıslak kek, misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;