Kakaolu petibör bisküvi nasıl yapılır, tarif nedir?

Çay saatlerinin sevilen lezzeti petibör bisküvilerin ev yapımı versiyonu, kakao ilavesiyle daha da özel bir hale geliyor. İnce dokusu ve hafif aromasıyla bu tarif, mutfakta kolayca uygulanabilecek adımları içeriyor.

18 Kasım 2025

Kakaolu Petibör Bisküvi Tarifi


Kakaolu petibör bisküviler, incecik dokusu ve hafif kakao aromasıyla çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif:

Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Kakao, vanilin, un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın
  • Petibör kalıbıyla şekil vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin
  • Fırından çıkarınca soğumaya bırakın

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Bisküvilerin ince ve çıtır olması için hamuru çok kalın açmayın
  • Fırından çıktıktan sonra bisküviler yumuşak görünebilir, soğuyunca kıvam alacaktır
  • Daha yoğun kakao tadı için kakao miktarını artırabilirsiniz

Afiyet olsun! Bu tarifle marketlerde satılan petibör bisküvilere alternatif, taze ve lezzetli bisküviler yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;