Sütsüz kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Süt kullanmadan hazırlanan bu kakaolu ıslak kek, hem pratik hem de yoğun çikolata aromasıyla tatlı krizlerini anında çözüyor. Klasik ıslak kek tariflerinden farklı olarak süt içermeyen formülüyle herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarif, buzdolabında dinlendikçe kıvamını ve lezzetini artırıyor.

18 Kasım 2025

Sütsüz Kakaolu Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin:


  • 1 su bardağı süt (veya su)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:


1. İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.

2. Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın, karışımın rengi açılana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpma işlemine devam edin.

3. Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.

4. Ayrı bir kasede un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın.

5. Kuru malzemeleri sıvı karışıma azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.

6. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.

7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edin.

8. Kek pişerken sosu hazırlayın: Tüm sos malzemelerini küçük bir tencereye alın, kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

9. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu kekin üzerine gezdirerek dökün.

10. Keki oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin, daha sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin.

11. İyice soğuyan ve sosunu çeken keki dilimleyerek servis yapın.

Notlar:

  • Kekinizin daha ıslak olmasını isterseniz sos miktarını artırabilirsiniz
  • Sos için süt yerine su kullanabilirsiniz
  • Kekinizin daha yoğun çikolata tadı olmasını isterseniz kakao miktarını artırabilirsiniz
  • Kekinizi bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;