Çilek ve muzla kakaolu pasta nasıl yapılır?

Lezzetli bir çikolatalı kek tabanı, krem şanti ve taze meyvelerin mükemmel uyumu... Çilek ve muzun enfes birlikteliğiyle hazırlanan bu pastayı özel günlerinizde gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, görüntüsüyle de iştah kabartacak nitelikte.

18 Kasım 2025

Çilek ve Muzlu Kakaolu Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Kek için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Krema için
  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • İç dolgu ve süsleme için
  • 10-12 adet çilek
  • 2 adet muz
  • Çikolata sosu veya eritilmiş çikolata

Yapılışı:


  • Keki hazırlamak
  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180°C'de 25-30 dakika pişirin
  • Keki soğumaya bırakın
  • Kremayı hazırlamak
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı kıvama getirin
  • Buzdolabında bekletin
  • Pastayı birleştirmek
  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt tabana krem şantinin yarısını sürün
  • Dilimlenmiş muz ve çilekleri dizin
  • Üst tabanı kapatın
  • Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın
  • Süsleme
  • Çilek dilimleri ve muz dilimleriyle süsleyin
  • Üzerine çikolata sosu gezdirin
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

Püf Noktaları:


  • Kekin tamamen soğumasını bekleyin
  • Muzları kararmaması için limon suyuna batırabilirsiniz
  • Krem şantiyi çok fazla çırpmamaya dikkat edin
  • Pastayı servisten önce mutlaka buzdolabında dinlendirin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;