Kakaolu limonlu kek tarifi nasıl yapılır?

Kakao ve limonun beklenmedik uyumuyla hazırlanan bu kek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları renklendiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, nemli dokusu ve ferahlatıcı aromasıyla geleneksel kek tariflerine taze bir yorum getiriyor.

18 Kasım 2025

Kakaolu Limonlu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın ve kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyin
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar düşük devirde karıştırın
  • Kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarın

İpuçları:


  • Limon kabuğunu rendelerken sadece sarı kısmını kullanın, beyaz kısım acılık verebilir
  • Kekin daha nemli olmasını isterseniz 1/2 su bardağı süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz
  • Üzerini pudra şekeri veya limonlu glaze ile süsleyebilirsiniz

Limonlu Glaze Tarifi:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tüm malzemeleri karıştırıp kek soğuduktan sonra üzerine dökün

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;